Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, την υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης Μιλένα Αποστολάκη, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Δημήτρη Μάντζιο και Παναγιώτη Δουδωνή, με βουλευτές και λοιπά στελέχη του ιδίου κόμματος, συναντήθηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου, ως εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Η συνάντηση έγινε στη Βουλή, στο πλαίσιο των επαφών των θεσμικών οργάνων των Δικηγόρων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του λεγομένου δημοκρατικού τόξου, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Στην προκειμένη περίπτωση είχε προγραμματισθεί αρχικά με την Μιλένα Αποστολάκη, στη διάρκεια της οποίας προσήλθε και ο Νί- κος Ανδρουλάκης.
Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν κυρίως τα ζητήματα που προκύπτουν από την προωθούμενη νομοθετικά ενοποίηση – κατάργηση Δικαστηρίων της Περιφέρειας, τις επιχειρούμενες αλλαγές ως προς την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και άλλα. Ειδικότερα, ως προς τον λεγόμενο και «Δικαστικό Καλλικράτη», τονίσθηκε η αναγκαιότητα υπάρξεως οπωσδήποτε ενός Πρωτοδικείου στην έδρα κάθε νομού, η στελέχωσή του με αναγκαίο αριθμό δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και φυσικά δικαστικών υπαλλήλων, όρων αναγκαίων και αδιαπραγμάτευτων από πλευράς του δικηγορικού σώματος, καθόσον άπτονται των βασικών προϋποθέσεων για την εμπέδωση του συναισθήματος απονομής δικαίου και ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.
Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όσο και οι λοιποί παριστάμενοι άκουσαν με προσοχή τα όσα εκτέθηκαν και διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται στη διάθεση του δικηγορικού σώματος για διαβουλεύσεις, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης και ο ορθός τρόπος απονομής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ