Νέα προτεινόμενα χρηματοδοτούμενα, υπό ένταξη έργα αλλά και συνεχιζόμενα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ) για το 2024.
«Πρόκειται – όπως αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο Δήμος Αρταίων – για έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας και εκσυγχρονίζουν την λειτουργία της ΔΕΥΑΑ. Μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΑ, περιλαμβάνονται “έτοιμα” αλλά και υπό ένταξη έργα με τα οποία επιλύονται βασικά και χρόνια προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου Αρταίων.
Σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2024, εκτός των έργων συντήρησης και αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι τα εξής: Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομετρητών καταναλωτών και έλεγχος διαρροών πόλης Άρτας (υπογραφή σύμβασης, Ταμείο Ανάκαμψης). Μονάδα επεξεργασίας αφυδατωμένης ιλύος ΕΕΛ Άρτας (υπογραφή σύμβασης, Ταμείο Ανάκαμψης). Μελέτη υδροδότησης από τη λίμνη Πουρναρίου (ανατέθηκε η σύνταξη μελέτης). Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (Master plan) της ΔΕΥΑ Άρτας (ανατέθηκε η σύνταξη μελέτης). Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Αρταίων (ολοκληρώθηκε η μελέτη). Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Αρταίων (ολοκληρώθηκε η μελέτη). Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων Κορωνησίας Δήμου Αρταίων. Αποχέτευση ομβρίων οικισμού Γριμπόβου Δημοτικής Ενότητας Βλαχερνών (ολοκληρώθηκε η μελέτη). Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Γραμμενίτσας (υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης). Κατασκευή γεώτρησης υδροδότησης Κορφοβουνίου (σύνταξη μελέτης). Αποχέτευση ομβρίων οικισμού Αμπελίων Αμμοτόπου (υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Ηπείρου). Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας , αυτοματισμών και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου Δήμου Αρταίων (υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης). Μελέτη δικτύου ύδρευσης Βλαχέρνας. Μελέτη αντικατάστασης δικτύων Δ.Ε.Υ.Α.Α στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης του κέντρου της πόλης (ανατέθηκε η μελέτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ