ΣΤΟ νοσοκομείο Πρέβεζας οδηγούνται στο σβήσιμο μιας υποβάθμισης που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «ντροπή», διότι δεν μπορεί εν έτει 2023 και επικείμενης ανατολής του 2024 να υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες ανά όροφο. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε καν σε τριτοκοσμικές χώρες!
Για την εξάλειψη αυτής της «ντροπής» χείρα βοηθείας εκτός από την Περιφέρεια Ηπείρου έτεινε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Έδειξε ενδιαφέρον για παροχή δωρεάς προς το νοσηλευτικό ίδρυμα και μετά από συζητήσεις με τον συμπατριώτη μας διοικητή Δημήτρη Σκανδάλη, δικηγόρο, συμφώνησαν στην δημιουργία χώρων υγιεινής (τουαλέτες) στους θαλάμους και παράλληλα στον εξοπλισμό με ιματιοθήκες για τα προσωπικά αντικείμενα των ασθενών.
Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε, καταρχήν έγινε λόγος για ένα συμβολικό ποσό. Αναγνωρίζοντας, ωστόσο, το μέγεθος του προβλήματος το Ίδρυμα ανέλαβε το κόστος για δημιουργία χώρων υγιεινής σε 11 από τους συνολικά 34 θαλάμους. Την διαχείριση, δηλαδή είδη υγιεινής, εργασία κλπ, ανέλαβε το ίδιο, με το ποσό να εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 140.000 ευρώ περίπου. Οι εργασίες βαίνουν προς το τέλος τους και το «παρών» στην επίσημη τελετή παράδοσης την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα δώσει προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Εν τω μεταξύ την ανακοίνωση της δωρεάς είχε κάνει γνωστή πέρυσι σε εκδήλωση του Ιδρύματος, στην οποία, μεταξύ άλλων, είχε παραστεί και ο διοικητής Δημήτρης Σκανδάλης.

Η Περιφέρεια
Χώροι υγιεινής αναμένεται, εξάλλου, να διαμορφωθούν και στους υπόλοιπους 23 θαλάμους με κονδύλιο από την Περιφέρεια Ηπείρου που ανέρχεται στο ποσό των 840.000 ευρώ.
Με το συγκεκριμένο ποσό δεν προβλέπεται μόνο η δημιουργία χώρων υγιεινής αλλά και η ανακατασκευή όλων των κλινικών. Ταυτόχρονα θα διαμορφωθούν διαμερίσματα για τις ανάγκες των γιατρών που εφημερεύουν. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες φαίνεται ότι παίρνουν τέλος και πλέον η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας για την ανάληψη εργασιών είναι θέμα ημερών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ