Η Έλενα Ράπτη, υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ήταν η κεντρική ομιλήτρια, μέσω Skype, της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ».
Την εκδήλωση – σύμφωνα με ανακοίνωση του ιστορικού Συλλόγου – διοργάνωσαν οι νοσηλεύτριες της Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Κέντρου Υγείας Άρτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος και η περιφερειακή σύμβουλος Τασούλα Σίμου. Βασικοί ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κ. Κωστάκου, εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστα- σίας Ανηλίκων Αττικής και η ιατρός Σπυριδούλα Χουλιάρα, έφορος της Βιβλιοθήκης.
Η κ. Ράπτη τόνισε: «Η παιδική κακοποίηση δεν έχει ηλικία και τα περισσότερα παιδιά που έχουν πέσει θύματα λένε πως κακοποιούνται από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. Επιπρόσθετα, η κακοποίηση δεν έχει φύλο καθώς τα αγόρια πέφτουν πιο συχνά θύματα. Το πρόβλημά μας είναι στη σιωπή. Πρέπει να λύσουμε αυτή τη σιωπή. Τα παιδιά τείνουν να νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, πως τα ίδια προκάλεσαν την κακοποίηση, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως στην πλειονότητά τους, οι δράστες είναι άτομα που το παιδί και τους γνωρίζει και τους εμπιστεύεται».
Σύμφωνα με την κ. Ράπτη, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ «στη χώρα μας τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, προκύπτει ότι το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης».
Η έφορος Φιλολογικού Σπυριδούλα Χουλιάρα κατά την εισαγωγική της ομιλία ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στην ημερίδα και ζήτησε από το κοινό να διαδώσει το μήνυμα της Μηδενικής Ανοχής σε κάθε μορφή Κακοποίησης του Παιδιού.
Τις ευχαριστίες του προς όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς φίλους, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του «ΣΚΟΥΦΑ». Η εκδήλωση έκλεισε με όμορφη μουσική από την Φιλαρμονική του Συλλόγου και λιχουδιές για τους μικρούς φίλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ