Δίωρα βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Η αναγκαιότητα των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον: Δυνατότητες και περιορισμοί», πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.
«Στόχος των εργαστηρίων – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου – ήταν να διερευνήσουμε με τους εκπαιδευτικούς ανάγκες του σχολείου τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε σε συνεργασία αντίστοιχα προγράμματα. Η παρέμβαση υλοποιήθηκε με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των γυμνασίων: 3ο Άρτας, Κομποτίου, Κωστακιών, Μου- σικό Σχολείο και λύκειο Κομποτίου.
Προσεγγίσαμε θέματα που αφορούν: Την ψυχο-συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων. Την διαχείριση της τάξης και την βελτίωσης της επικοινωνίας με τους μαθητές. Συνεργασία σχολείου, γονέων και ευρύτερης κοινότητας. Ο σύγχρονος ρόλος του εκπαιδευτικού. Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων – κρίσης. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε δίωρα βιωματικά εργαστήρια με την συμμετοχή 56 εκπαιδευτικών.
Υπογραμμίστηκε ότι καθώς η σχολική κοινότητα καλείται να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες και να διαχειριστεί ιδιαίτερα περίπλοκες καταστάσεις, θα πρέπει να δράσουν από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές για την αντιμετώπισή τους. Το Κέντρο Πρόληψης μπορεί να αποτελέσει ένα μέρος του δικτύου στήριξης του σχολείου μέσα από την διευκόλυνση σχεδιασμού δράσεων και το σχολικό έτος 2023-2024.
Ευχαριστούμε τους διευθυντές/τριες καθώς και τις/τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή και την πολύτιμη συνεργασία τους. Υπεύθυνες προγράμματος: Θεοδοσία Κομηλάγιου, και Μαρία Κωστούλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ