ΜΕΤΑΞΥ των άλλων την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων επρόκειτο να συζητηθεί και ένα υπόμνημα που υπογράφεται από μέλη των ΚΑΠΗ.
Αν κρίνουμε από το περιεχόμενό του, το θέμα είναι πολύ σοβαρό, διότι γίνεται λόγος για το κεντρικό κτίριο, στο οποίο είναι ακατόρθωτη η προσβασιμότητα όχι μόνο για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά ακόμα και για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους οποίους άλλωστε φιλοξενεί. Ως εκ τούτου ζητείται η μετακόμιση σε άλλο κτίριο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για τέτοια χρήση.
Αναφορά από τα μέλη γίνεται, εξάλλου, και για το δεύτερο ΚΑΠΗ που λειτουργεί στην Άνω Πόλη, προτείνοντας την επέκτασή του και παράλληλα την δημιουργία σκεπάστρου, καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών.
Και πάμε στα πιο σοβαρά. Στα ΚΑΠΗ δεν υπάρχει γιατρός ούτε φυσικοθεραπευτής, κάτι που αποτελεί απαίτηση των μελών, με ταυτόχρονη πρόσληψη εργοθεραπευτή και προμήθεια κατάλληλων μηχανημάτων. Ζητούν, επίσης, την πρόσληψη δασκάλου χορού, δημιουργία τμήματος χορωδίας, διοργάνωση εκδρομών, επισκέψεις σε άλλα ΚΑΠΗ και ψυχαγωγικά προγράμματα.
Ό,τι δηλαδή θα έπρεπε να αποτελεί ήδη κεκτημένο για να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον χώρο τους από την παρουσία υγειονομικού προσωπικού, να περνούν δημιουργικά την ώρα τους και να ψυχαγωγούνται μέσα από σειρά δραστηριοτήτων. Ε, δε νομίζουμε να είπαν «όχι» τόσο η απερχόμενη όσο και η επερχόμενη Δημοτική Αρχή, καθώς επίσης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των παρατάξεων.
Δεν ζητούν, άλλωστε, και τον ουρανό με τ’ άστρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ