Στο Επιμελητήριο Άρτας ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο του έργου «SMENSWICT» που είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020».
Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου σημειώνεται: «Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τελικό συνέδριο του διακρατικού έργου “SMENSWICT” στο Επιμελητήριο Άρτας. Το έργο αυτό αποτελεί μία σημαντική διακρατική σύμπραξη μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, εστιάζοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων με στόχο τη μετατροπή τους σε “Πράσινα Κτίρια”.
Η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει έναν κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή. Μέχρι σήμε- ρα στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 52 κτίρια που έχουν επιτύχει τον τίτλο του “Πράσινου Κτιρίου”, κάνοντας το έργο “SMENSWICT” πρωτοποριακό και καθοριστικό για την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της υπευθυνότητας. Το Επιμελητήριο πια προστίθεται σ’ αυτή τη λίστα των “Πράσινων Κτιρίων”, μέσα από τις δράσεις του έργου.
Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και τα επιτεύγματα του έργου κάνοντας αναφορά στις παρεμβάσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, η οποία σε συνδυασμό με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση κατανάλωσής της. Παράλληλα, έγινε εισήγηση επισημαίνοντας την σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης. Συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προέκυψαν κατά την διάρκεια του έργου, ενθαρρύνοντας τη συνέχιση παρόμοιων πρωτοβουλιών.
Στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Ιωάννης Γκολομάζος, ο οποίος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία του έργου “SMENSWICT” και τις ενεργειακές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Επιμελητήριο Άρτας, τοπικοί φορείς καθώς μαθη- τές και φοιτητές του νομού Άρτας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακής αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Το έργο “SMENSWICT” μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για άλλες περιοχές και χώρες που επιδιώκουν τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ