ΣΕ τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ανάδοχο του έργου ανακαίνισης και αναπαλαίωσης του παλαιού Δημαρχείου Άρτας επί της οδού Σκουφά, Γιώργο Σταματίου, επιβεβαίωσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τέλος Δεκεμβρίου.
Αυτό το διάστημα μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ώστε το εμβληματικό κτίριο που αποτέλεσε δωρεά του ευεργέτη Αλέξανδρο Ζάρρα να επανακτήσει την παλιά του μορφή και αίγλη, ενώ ταυτόχρονα θα καταστεί λειτουργικό. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται θα δημιουργηθεί πολυχώρος για πολιτιστικές δραστηριότητες και τουριστικές χρήσεις. Με βάση και την διαθήκη του ευεργέτη θα διατηρηθεί γραφείο δημάρχου, από τον οποίο θα υπογράφονται σ’ αυτό ιστορικές αποφάσεις και συνάμα θα γίνεται υποδοχή πολύ υψηλών προσώπων.
Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ύστερα από την καθοριστική συμβολή της πρώην ειδικής γραμματέως τομεακών προγραμμάτων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενίας Φωτονιάτα. Από το 1960 έως το 2002 που λειτουργούσε ως Δημαρχείο φιλοξένησε επτά δημάρχους και φυσικά τις υπηρεσίες του Δήμου. Όσο για τα εγκαίνια θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την 27ης, δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα.
Αποτελεί αναμφισβήτητα σπουδαίο γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ