ΠΩΣ τα φέρνει αλήθεια η ζωή! Επί δημαρχίας Κώστα Παπασιώζου στον Δήμο Αράχθου είχε συσταθεί και λειτουργήσει το ΚΠΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) στην Κόπραινα, στον ίδιο έλαχε ο κλήρος να τον ξαναζωντανέψει.
Ήταν το 2003 όταν άνοιξε τις πύλες του με πρωτεργάτη τον ίδιο, δικαιώνοντας τον αγώνα που έδωσε καθώς υπήρξαν περίοδοι που το επισκέπτονταν 7.500 έως 10.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί το χρόνο, όμως τα τελευταία έτη ακολούθησε φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σχεδόν σε παρακμή. Δεν ξέρουμε αν αιτία αποτελεί το γεγονός έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς απέμεινε να παρέχει υπηρεσίες με μια μόνο υπεύθυνη, που και αυτή ζήτησε μετάταξη στα Ιωάννινα, η οποία και εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο.
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα πάντως είναι ότι σε άλλα παρόμοια ΚΠΕ οι υπεύθυνοι κάθονται κάτω, θέτουν τους σχεδιασμούς και καθορίζουν τα πλάνα και τους στόχους από την προηγούμενη για την επόμενη χρονιά. Το γνωστοποιούν στις σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα, οι οποίες κάνουν τους προγραμματισμούς τους με την προσέλκυση να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Αν παρόμοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονταν και από το ΚΠΕ Αράχθου, νομίζουμε ότι δεν θα οδηγούνταν σε απαξίωση και μαρασμό. Διότι για την Κόπραινα μιλάμε αλλά και τον Αμβρακικό! Πλούτος και στολίδι δηλαδή στα πόδια μας! Τάχουν και άλλοι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ