Σκληρή κριτική ασκεί, εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Πέτα εναντίον των τοπικών παραγόντων – πολιτικών, τους οποίους, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «το μόνο που τους απασχολεί είναι η κυριαρχία της εξουσίας, ενώ δουλειά τους είναι να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών – αγροτών».
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Στο νομό μας γινόμαστε θεατές μιας απραξίας σε όλους τους κλάδους, γενικός μαρασμός, με τα προβλήματα να παραμένουν χωρίς κάποιες λύσεις, χωρίς πολιτική βούληση.
Με τις εκλογικές αναμετρήσεις το αποτέλεσμα δεν αλλάζει αφού η υφαρπαγή των ψήφων έφερε πάλι την ίδια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα και μαρασμό του τόπου μας. Καμία πρόνοια για τις φυσικές καταστροφές, για την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε και έχει να κάνει με την απώλεια παραγωγής (ακαρπία). Κανένα ταμείο δεν μας στηρίζει. Το μέλλον είναι επισφαλές για τις παραγωγές ενώ κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει. Έχει μπει αυτόματος πιλότος στις ζωές μας.
Οι τοπικοί παράγοντες – πολιτικοί, το μόνο που τους απασχολεί είναι η κυριαρχία της εξουσίας, ενώ είναι δουλειά τους να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών – αγροτών. Όλα μένουν στα λόγια και στις επικοινωνιακές φιέστες. Θα πρέπει να καταλάβει ο αγροτικός κόσμος ότι μας εμπαίζουν. Ακολουθούν την ίδια πολιτική απαξίωσης και οι ζωές μας είναι στο περίπου μέχρι την επόμενη φυσική καταστροφή – πλημύρα – φωτιά – ξηρασία. Ο δίκαιος αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών δεν μετράει γι’ αυτούς.
Νομοθετούν μέτρα εις βάρος μας και το τοπίο που διαμορφώνεται είναι για μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις και ευνοϊκές συνθήκες γι’ αυτές. Αυτό συνεπάγεται αγρότες σε ανεργία και οικονομική καταστροφή. Κανένας έλεγχος κόστους και τιμής προϊόντων. Η κεντρική εξουσία σε σχέση με την τοπική εξουσία φαίνεται ότι είναι ένα διαφορετικό βασίλειο.
Πρέπει, συνάδελφοι αγρότες, να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μόνοι στον αγώνα που κάνουμε για να παράγουμε σ’ έναν τόπο που κυριαρχεί η απαξίωση. Στο νομό μας εδώ και 40 χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Από υποσχέσεις χορτάσαμε. Θριαμβευτικά την ψήφο μας την πήρανε, τώρα παίρνουν τα σπίτια και τις ζωές μας. Όχι άλλη κοροϊδία, έχουμε ευθύνη όλοι μας να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ