Εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας, εξαρθρώθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Στηλίδας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο αλλοδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών.
Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και μέσα, ενώθηκαν με σκοπό την κλοπή μηχανημάτων έργων από διάφορες περιοχές της χώρας.
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, αφού εντόπιζαν τα μηχανήματα έργων σε εργοτάξια, στη συνέχεια με τη χρήση φορτηγών με ρυμουλκούμενα, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές για να τα αποκρύψουν, ενώ κατά τις μετακινήσεις των φορτηγών χρησιμοποιούσαν ως προπομπό ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.
Απώτερος στόχος τους ήταν να μεταφέρουν τα κλεμμένα μηχανήματα εκτός Ελλάδας, όπου θα τα μεταπωλούσαν αυτούσια ή ως ανταλλακτικά, προσδοκώντας μεγάλα κέρδη. Ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο δράσης, εξακριβώθηκε ότι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις: Κλοπή δύο εκσκαφέων, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ σε περιοχή της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ανευρέθηκε ο ένας από αυτούς στην ευρύτερη περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Κλοπή χωματουργικού μηχανήματος έργων αξίας 100.000 ευρώ, σε περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις κλοπής σε Ιωάννινα και Φθιώτιδα. Δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές. Τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Συσκευή εντοπισμού GPS και καμερών. Ρουχισμός και γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ