ΑΥΤΟ που ξέρουμε όλοι (και) στην Άρτα είναι ότι η ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) έβαλε το… νερό στ’ αυλάκι, καθορίζοντας περαιτέρω την πολιτική διαχείρισης, η οποία εκπορεύεται από τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
ΩΣ άμεσος φορέας, ευρισκόμενος δηλαδή δίπλα στους πολίτες, είχε βαθύτατη γνώση τι πρέπει να κάνει ώστε το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό να φτάνει χωρίς εμπόδια στα νοικοκυριά και με κόστος τέτοιο που να είναι προσιτό σε κάθε βαλάντιο.
ΚΥΡΙΩΣ εις ότι αφορά την ΔΕΥΑ Άρτας γνωρίζουμε ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο διευκολύνοντας άπορες και αδύναμες οικογένειες, ενώ ο καθένας που έσπευδε να βρει λύσεις έβρισκε πάντοτε ανοιχτές τις πόρτες.
Η ΔΕΥΑΑ απ’ όταν πρωτολειτούργησε το 1982 επί δημαρχίας Χρήστου Παπαγεωργίου ήταν αυτή που έφτιαξε την μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Γλυκόριζο, στην οποία με συνεχείς παρεμβάσεις που γίνονταν έκτοτε φρόντισε ώστε να είναι από τις πλέον σύγχρονες στην Ελλάδα.
Η ίδια Επιχείρηση, η οποία ανήκει στο Δήμο Αρταίων, δημιούργησε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το οποίο εκτός της πόλης επέκτεινε και επεκτείνει σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, δίχως ταυτόχρονα να αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη όσον αφορά την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για προσαρμογή της στις σημερινές καθημερινές ανάγκες.
ΣΕ κάθε περίπτωση βρίσκεται δίπλα μας και μπορούμε να συνεννοούμαστε για κάθε βήμα που ανακύπτει, διότι πρόκειται πράγματι για μια ανθρωποκεντρική υπηρεσία.
ΟΛΑ αυτά, εν τω μεταξύ, κινδυνεύουμε να τα χάσουμε με την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία Περιφερειακών Εταιρειών Ύδρευσης και Αποχέτευσης που θα εποπτεύονται από την ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) ενώ παράλληλα αφήνεται ορθάνοιχτο παράθυρο για να κάνουν κουμάντο στο νερό ιδιώτες, καθώς στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο γίνεται αναφορά για συνεργασίας που θα αναπτυχτούν με έργα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα).
ΣΤΗΝ Ήπειρο η πόλη που αναμένεται να υποδειχθεί ως έδρα της Περιφερειακής Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι τα Ιωάννινα, οπότε αυτομάτως κάθε έννοια αμεσότητας του πολίτη με τις ΔΕΥΑ τινάζεται στον αέρα και για οποιαδήποτε πρόβλημα ανακύπτει θα τρέχουμε εκεί για απαντήσεις… κι αν ποτέ θα τις παίρνουμε!
ΕΝ τω μεταξύ όλα όσα με μόχθο και κόπο αποκτήθηκαν, για παράδειγμα στην Άρτα, στα 41 χρόνια από την λειτουργία της ΔΕΥΑΑ, εκχωρούνται σε «αφεντικά» ξένα προς εμάς, προσδίδοντας συνάμα απρόσωπα χαρακτηριστικά με τα οποία νομίζουμε πως δεν πρέπει να συμβιβαστούμε.
Ο Αχιλλέας Μητράκος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, μετά την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση, μόνο που δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε μόνους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ