«Έφτασε η ώρα της υλοποίησης, για ένα ακόμα οραματικό έργο της Άρτας και από τα σημαντικότερα της Ηπείρου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρταίων αναφερόμενος στη νέα γεφύρωση του ποταμού Αράχθου, ύστερα από τα 8 εκατ. ευρώ που εξασφαλίζονται από το υπουργείο Υποδομών, θέμα το οποίο παρουσίασε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο ο «Τ».
«Με ένα καλό νέο για την Άρτα – επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση – κλείνει την πορεία του Χρήστου Τσιρογιάννη ως δημάρχου Αρταίων, αφού το υπουργείο Υποδομών δημοσίευσε την πρόσκληση για την ένταξη και την χρηματοδότηση του έργου της γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου, με οκτώ εκατ. ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης “Υποδομών και Μεταφορών”.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης είχε επισκεφτεί αρκετές φόρες το αρμόδιο υπουργείο, είχε κρούσει τον κώδωνα του κίνδυνου για τις καθυστερήσεις και τις αναβολές των δικαστηρίων, αλλά και με προσωπικές επαφές πίεζε ώστε να έχουμε σήμερα αυτή την θετική εξέλιξη που θα σημάνει ουσιαστικά την υλοποίηση ενός έργου εθνικής σημασίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν κηρυχθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οριστικοποιηθεί (μετά από κατάθεση των ενστάσεων) οι απαλλοτριώσεις και τα οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου αποζημιώνονται βάσει νόμου.

Οφέλη: Τι θα κερδίσει η Άρτα
Το έργο αναμένεται να συντελέσει καθοριστικά στην διευκόλυνση της σύνδεσης εκατέρωθεν του ποταμού, καθώς θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας τόσο από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και από άποψη απόστασης, δηλαδή θα μικρύνει τις αποστάσεις, ενώ θα βελτιώσει και την πρόσβαση από και προς το Νοσοκομείο Άρτας. Εκτός όλων αυτών σημαντικός θα είναι και ο παράγοντας της οδικής ασφάλειας με τη νέα χάραξη.
Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι αναπτυξιακά και κοινωνικά αφού ως στόχο έχει την αποφόρτιση της κυκλοφορίας του υφιστάμενου οδικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα της μοναδικής γέφυρας του ποταμού Αράχθου επί της εθνικής οδού Άρτας-Ιωαννίνων. Επίσης, περιβαλλοντικά το έργο αναμένεται να συνδέσει τον οικιστικό ιστό της πόλης με την παρόχθια ζώνη καθώς και να την αξιοποιήσει τουριστικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ