Γιάννης Πρωτούλης στην εκδήλωση του ΚΚΕ Άρτας για το Παλαιστινιακό

«Στόχος του Ισραήλ είναι η ακύρωση της λύσης των δύο κρατών, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και της γεωγραφικής θέσης της λωρίδας της Γάζας, η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και ο εκτοπισμός στην έρημο όσων δεν θα βρουν το θάνατο από την Ισραηλινή σφαγή».
Τα παραπάνω τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Άρτας του κόμματος στο ξενοδοχείο «Κρόνος», το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη του λαού μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπισμού για τους χιλιάδες νεκρούς. «Η αλληλεγ- γύη – πρόσθεσε – είναι ζήτημα αντίδρασης στη σφαγή που συντελείται, αλλά και τον λαό του Ισραήλ που μαζικά αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησής του και πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις σε όλον τον κόσμο».

Οι συνέπειες
Αναφερόμενος στη συνέχεια στις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, επισήμανε ότι «τις πληρώνουν πάντα οι λαοί», υπενθυμίζοντας ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας πληρώνουν τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, τις πολεμικές δαπάνες, την ενεργειακή φτώχεια, την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.
«Η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο για τη θηριωδία στην Παλαιστίνη» υπογράμμισε ο κ. Πρωτούλης προβαίνοντας στην διαπίστωση ότι «ενώ τη στρατηγική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε από τις πρώτες ώρες της νέας στρατιωτικής επίθεσης του Ισραηλινού κράτους στη λωρίδα της Γάζας με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα αμερικανονατοϊκά σχέδια στην περιοχή, απαιτώντας να υλοποιηθεί η απόφαση της Ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Το ερώτημα γιατί το ΚΚΕ δεν καταδικάζει την “τρομοκρατία”», υποστήριξε ότι αυτή έχει γίνει μία έννοια λάστιχο και αξιοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στους αγώνες του κάθε λαού, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τους τροχονόμους ακόμα και μία μαζική κινητοποίηση, μία κατάληψη ενός εργασια- κού ή δημόσιου χώρου μπορεί να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ενέργεια».

Αστική προπαγάνδα
Στη συνέχεια σχολίασε: «Η αστική προπαγάνδα βάζει στο μίξερ οργανώσεις όπως η “Αλ Κάιντα” και οι “Ταλιμπάν” που φτιάχτηκαν και στηρίχτηκαν για τους σκοπούς των ιμπεριαλιστών, με δυνάμεις όπως η “Χαμάς” που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές του 2006 στη λωρίδα της Γάζας, πράγμα που αποδεικνύει ότι αυτή η αστική δύναμη που για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την ίδια τη βία της Iσραηλινής κατοχής και της αδυναμίας της δράσης άλλων πολιτικών δυνάμεων έχει στηριχθεί από λαϊκές δυνάμεις που παλεύουν για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης».
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι το ΚΚΕ, ενώ έχει αντίθετες ιδεολογικές, πολιτικές, φιλοσοφικές αντιλήψεις σε σχέση μ’ αυτή την πολιτικοστρατιωτική οργάνωση, δεν θα επιτρέψει ποτέ να νομιμοποιηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις ο μαζικός βομβαρδισμός στη Γάζα και οι δολοφονίες χιλιάδων μικρών παιδιών στο όνομα δήθεν της εξάλειψης της Χαμάς. Ταυτόχρονα εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στους αγωνιστές στο Ισραήλ και πρώτα απ’ όλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ και τα μέλη του,, Εβραίους και Άραβες, που παλεύουν «μέσα στο στόμα του λύκου».

Κατασκευασμένα πειστήρια
Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στα κατασκευασμένα από τις Ισραηλινές αρχές πειστήρια για τις «αγριότητες της Χαμάς» και τα fake news που έχουν καταπέσει μετά τα πρώτα 24ωρα,, μεταξύ άλλων, και σε παρουσιάσεις αποδεικτικών στοιχείων, στις οποίες προχώρησαν Έλληνες δημοσιογράφοι σε δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν. Απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα τόνισε ότι «η πολύχρονη Ισραηλινή κατοχή, η καταπίεση και το απαρτχάιντ μπορούν πράγματι να οδηγήσουν σε μεγάλη οργή, αντίποινα και ακρότητες».
Στην κριτική ορισμένων απέναντι στο ΚΚΕ ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις μιλά για την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση εστιάζει μόνο στο δικαίωμα της συγκρότησης του Παλαιστινιακού κράτους, επισήμανε ότι ο αγώνας αυτός είναι πέρα για πέρα δίκαιος.
Αντίθετα άδικος είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος του Ισραήλ και των συμμάχων του για την διαιώνιση της κατοχής και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι καθοριστικό ζήτημα για το Κομμουνιστικό Κόμμα στην πάλη του για τον σοσιαλισμό να παίρνει υπόψη του «κρίκους» που παίζουν καθοριστικό ρόλο για την συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι στην Παλαιστίνη σήμερα ο βασικός «κρίκος» είναι η αποτίναξη της ξενικής Ισραηλινής κατοχής και η συγκρότηση του Παλαιστινιακού Κράτους.
Το ΚΚΕ, ανέφερε, τόσο στην περίπτωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία όσο και στην περίπτωση της Παλαιστίνης είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, γιατί είναι με τους λαούς και παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό που αιματοκυλούν τους λαούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ