ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ πολιτιστικές δράσεις οργανώνει στο χωριό Πράμαντα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η Axion Hellas, οι οποίες απευθύνονται με τρεις σε ενήλικες, μια για παιδιά, τρεις για όλες τις ηλικίες, ενώ παράλληλα αντίστοιχες προγραμματίζονται για μαθητές στους σχολικούς χώρους.
Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου από 4:30 έως 6:30 το απόγευμα ομιλία σε ενήλικες από το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ» με θέμα το «Ασφαλές Άγγιγμα» και πρόκειται για αποτελεσματικό πρόγραμμα πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, με την ομιλία να εστιάζεται στην παιδική προστασία στην κοινωνία σήμερα και «τι κάνω ως γονιός». Από 6:30 το απόγευμα και για μια ώρα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ βοηθειών με τίτλο «Γίνε και συ ήρωας» από τον διασώστη Χαράλαμπο Καπνόπουλο και τη νοσηλεύτρια Αθηνά Ζήκου. Από 7:30 έως 8:30 το βράδυ η ψυχολόγος Άννα Κανάρη θα μιλήσει για την σημασία της ψυχικής υγείας σήμερα και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας το άγχος, προτείνοντας υγιείς τρόπους αντιμετώπισης. Φιλοξενία του προγράμματος στο συνεδριακό κέντρο Πραμάντων.
Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, 5:30 το απόγευμα, ανεβαίνει επί σκηνής η παιδική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των Πάντων» για βρέφη και παιδιά έως 10 ετών. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά χρησιμοποιώντας αντικείμενα που βρίσκονται στην ατομική σακούλα που τούς δίνεται στην είσοδο. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστροι ουρανοί και πλούσια παλάτια. Η παράσταση παρουσιάζεται εδώ και ένα χρόνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι δράσεις για όλες τις ηλικίες ξεκινούν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, 7:30 το απόγευμα, με τη θεατρική παράσταση «Βραδιά Κωμωδίας» με τον κωμικό Λάμπρο Φισφή.
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 9 το πρωί, ο διεθνής Ελληνικής καταγωγής υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karmazes θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Ορίζοντες» για τις εμπειρίες του, τα μυστικά του αθλήματος, την διαχείριση των συναισθημάτων, την επιμονή και υπομονή.
Στις 10 το πρωί θα τρέξει με κατοίκους σε μικρό αγώνα ανωμάλου δρόμου τριών χιλιομέτρων από το εν λόγω ξενοδοχείο έως το Καταφύγιο Πραμάντων και θα φωτογραφηθεί μαζί τους. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει 12 το μεσημέρι στο Καταφύγιο Πραμάντων. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην ταβέρνα «Ο Μπούτζας», η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μαγειρέψει παραδοσιακές συνταγές, με τοπικά προϊόντα μαζί με τις γυναίκες της περιοχής, σ’ ‘ένα ταξίδι γεύσης και παράδοσης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου από 2 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα στον χώρο του γυμνασίου, το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ» θα πραγματοποιήσει επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς όλους των βαθμίδων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και το ρόλο του εκπαιδευτικού στην ανίχνευσή της.
Συγχρόνως θα γίνει επιμόρφωση των επαγγελματιών του Δήμου που εργάζονται κοντά σε παιδιά (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί υπάλληλοι) για ζητήματα παιδι- κής προστασίας και πρόληψης της παιδικής κακοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ