Της Άννας Μπιτσάνη
Οι Ολλανδοί κάποτε έκαναν το λάθος να βάλουν φόρους σε όσους είχαν ζώα και αντιμετώπισαν ένα τεράστιο κύμα εγκαταλείψεων, οπότε έβαλαν μυαλό και άμεσα εφάρμοσαν μέτρα που δεν «τιμωρούσαν» την κατοχή ζώου.
Microchip σε όλα τα ζώα, μαζικές δωρεάν στειρώσεις, καμπάνιες σε όλη την χώρα, φιλοξενίες αδέσποτων ζώων σε όλα τα σπίτια, πολλές από τις οποίες έγιναν υιοθεσίες και τελικά η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα χωρίς αδέσποτα.
Η Ελλάδα, η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα με κοντά στα 4.000.000 αδέσποτα, που δεν έχει καταφέρει ούτε να τα μετρήσει, ούτε αυτό, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την παγκόσμια πρωτοτυπία της τράπεζας dna με παράβολο 150 ευρω ή της υποχρεωτικής στείρωσης (με κόστος), αλλιώς πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ταυτόχρονα δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο να βάλει στα ζώα του τσιπάκια. Σαν να λέμε μια χώρα που οι κάτοικοι δεν έχουν ταυτότητα και το κράτος θέλει να εφαρμόσει νόμους επιστημονικής φαντασίας. Πώς θα βεβαιωθούν τα πρόστιμα βρε φωστήρες; Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος;
Με 4.000.000 αδέσποτα και όταν τόσα χρόνια δεν έχεις κάνει τίποτε, όταν έχεις αφήσει τους Δήμους ανεξέλεγκτους, ξυπνάς από τον βαθύ ύπνο και ξεκινάς τους ελέγχους πόρτα – πόρτα, βάζεις τσιπάκια δωρεάν σε όλα τα ζώα. Δωρεάν. Στειρώσεις με χαμηλό κόστος ή δωρεάν για όλους. Όχι μπούρδες μέσω Δήμων με voucher και άλλα τέτοια ανεφάρμοστα. Απλά μέτρα, δωρεάν.
Βάζεις τα δύο πόδια των Δήμων σ’ ένα παπούτσι και τους αναγκάζεις να έχουν διαρκή σοβαρά προγράμματα στειρώσεων χωρίς να υπολογίζεις πολιτικό κόστος και κουμπαριές. Και κυρίως σταματάς να κοροϊδεύεις τον κόσμο με ψεύτικες επιτυχίες και άλματα προόδου. Σταματάς να υποτιμάς τους εθελοντές και να τους διώχνεις μακριά σου.
Σταματάς να φιμώνεις κάθε άλλη άποψη. Σταματάς να γελοιοποιείσαι και φέρεσαι σοβαρά, όπως οφείλει ένα κράτος να φέρεται για να μπορεί να επιβάλλει όσα πρέπει. Αλλιώς θα γελάμε και θα κλαίμε μαζί για πάντα. Ντροπή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ