ΤΟΝ βίο αβίωτο κάνουν κάποιοι οδηγοί μηχανών με τα συνεχή γκαζώματα, δοκιμάζοντας τα νεύρα συμπολιτών μας.
Περίοικοι της οδού Τζουμέρκων, εν τω μεταξύ, μη αντέχοντας άλλο προσέτρεξαν στην εφημερίδα μας για να διαμαρτυρηθούν σε μια ύστατη προσπάθεια να εισακουστούν, διότι, καθώς μάς ανέφεραν, έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους. Και το πλέον τραγικό είναι πως αδιαφορούν εντελώς αν με τα γκάζια τους πετάγονται από τον ύπνο μωρά, αν ενοχλούν ηλικιωμένους και εργαζόμενους, αν ταράζεται η ηρεμία των ενοίκων. «Δεν σέβονται καν τις ώρες κοινής ησυχίας» επισημαίνουν με φανερή την οργή και την αγανάκτησή τους, διατυπώνοντας την έκκληση «κάντε κάτι και σεις… ό,τι μπορείτε».
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στην Τροχαία μεταφέροντας το διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας, συνυπογράφοντας όσα καταμαρτυρούν. Έχουν δίκιο. Όπως δίκιο έχουν και συμπολίτες μας σε άλλα σημεία της πόλης που ξεσπούν όταν για παράδειγμα ακούν έναν συνηθισμένο ήχο μηχανής και ξαφνικά ο ήχος αυτός να φτάνει τα ντεσιμπέλ στα όρια… υπερηχητικού! Εύκολα μπορεί ως εκ τούτου να αντιληφθεί κανείς την αντίδραση των δοκιμαζόμενων όταν αυτό γίνεται ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα, στις 2 και 3 η ώρα!
Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να βρει η Τροχαία όσους προκαλούν αυτόν τον απαίσιο όσο και εκνευριστικό θόρυβο. Ένας έλεγχος αρκεί νομίζουμε ώστε να τους συνετίσουν. Για τους μηχανόβιους τα γκαζώματα και οι πειραγμένες εξατμίσεις μπορεί να συνιστούν εκτόνωση, δεν τους φταίνε όμως σε τίποτε οι άλλοι να πληρώνουν τα συνεπακόλουθα του δικού τους ψυχισμού.
Εφόσον δεν το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι ας επιληφθεί η αστυνομία που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια να προστατεύει τους πολίτες. Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο ρόλος της; Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανήκει.
Διαβάζουμε φερ’ ειπείν στα δελτία της ότι συνελήφθη ο τάδε ιδιοκτήτης καταστήματος για ηχορύπανση. Γιατί ο νόμος να εφαρμόζεται μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις κι όχι για όλους που αποτελούν εστία της; Κάντε κάτι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ