Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας η ένταξη του ΚΚΜΠΑΠ (Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού) και της ΔΗΚΕΔΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση) στο Δήμο Αρταίων.
Η απόφαση που αποτελεί εισήγηση προς το υπουργείο Εσωτερικών έρχεται ως συνέχεια εκείνων που λαμβάνονται για το ποια Νομικά Πρόσωπα και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις για το αν θα διατηρηθούν ή θα καταργηθούν.
Είχε προηγηθεί πρόταση της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον επερχόμενο δήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα, ύστερα από πρόταση του νυν δημάρχου να τοποθετηθεί η επικείμενη Δημοτική Αρχή επί του θέματος ώστε όλες οι σχετικές αποφάσεις να της αναλογούν.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων «ο Χρήστος Τσιρογιάννης και η “Αρτινών Συνεργασία” αποδέχτηκαν τη σχετική πρόταση, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα διασφαλιστούν εργασιακά οι εργαζόμενοι όπως συνέβη και με τους εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, στο οποίο εντάχθηκαν 15 άτομα.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσιρογιάννης ζητά να μονιμοποιηθούν οι υπάλληλοι που θα ενσωματωθούν στον Δήμο Αρταίων και να παρέχονται οι ίδιες και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες».
Να σημειωθεί ότι στο ΚΚΜΠΑΠ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανήκουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 90. Στην ΔΗΚΕΔΑ που ως σημείο αναφοράς έχει τα ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) οι εργαζόμενοι είναι 10.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ