ΣΤΑ συνεχιζόμενα έργα δίδεται μεγαλύτερη έμφαση από την Περιφέρεια Ηπείρου όσον αφορά το πρόγραμμα για το 2024.
Το συνολικό ύψος του ποσού ανέρχεται σε 23,8 εκατ. ευρώ και οι πόροι προέρχονται από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), χωρίς βεβαίως να περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, παραδέχθηκε ότι πράγματι τα περισσότερα έργα είναι συνεχιζόμενα, ενώ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασκήθηκε κριτική με τις περισσότερες να κάνουν λόγο για άνιση κατανομή και έλλειμμα σχεδιασμού.
Μεταξύ των άλλων, το πρόγραμμα τεχνικών έργων περιλαμβάνει την ανέγερση Διοικητηρίου σε Άρτα και Πρέβεζα, αλλά και την αγορά διατηρητέου κτιρίου στα Ιωάννινα για τις ανάγκες στέγασης της Αρχιτεκτονικής Σχολής.
Από τα 28,3 εκατ. ευρώ του συνολικού πακέτου η μερίδα του λέοντος κατανέμεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (15.058.675 ευρώ), ενώ στις υπόλοιπες τρεις ως ακολούθως: Άρτα 1.519.875 ευρώ, Πρέβεζα 5.192.927 ευρώ, Θεσπρωτία 2.091.918 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ