«Το Πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίστηκε και με την συμμετοχή για ακόμα μια χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (38η στη σειρά) Philoxenia της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και η παλαιότερη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα» επισημαίνει με αφορμή το γεγονός αυτό η Περιφέρεια.
«Η Philoxenia – υπογραμμίζεται – αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου ετησίως, φιλοξενώντας καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από 35 και πλέον χώρες – στόχους του εξωτερικού σε ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα εμπορικών συναντήσεων. Πρόσθετο βάρος δίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού υπάρχει μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα και από Βαλκανικά κράτη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε στο Περίπτερό της επιχειρηματίες του τουρισμού, επαγγελματίες του χώρου και φορείς από όλη την Ήπειρο, συνεχίζοντας την πρακτική της ομαδικής προσπάθειας και του ενός προορισμού (Ήπειρος) με επιμέρους τοπικά χαρακτηριστικά. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 30 επιχειρηματίες με παρουσία και των Επιμελητηρίων Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.
Μαζί με τους φορείς που συμμετείχαν πραγματοποίησαν δεκάδες προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις με παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών, αλλά και μέσω συνεντεύξεων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στις προγραμματισμένες παράλληλες δράσεις της παρουσίας, συγκαταλέγονταν η παρουσίαση στοιχείων της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς της Ηπείρου από τον Λαογραφικό Σύλλογο “Κωστηλάτα” Θεοδωριάνων με παράλληλο κέρασμα διαφόρων ειδών Ηπειρώτικης πίτας στους θεατές που παρασκεύασαν τα μέλη του του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πήγασος”».
Μεταξύ των άλλων το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Την ευθύνη της αποστολής και συμμετοχής είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφέρειας Σωτήρη Λώλη και Γιώργο Ψωμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ