Νοέμβριος 1973 – Νοέμβριος 2023. Πολυτεχνείο. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή. Με αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε.
Τότε είχαμε χούντα (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ). Από κει και δώθε… οικονομική χούντα. Εξαθλίωση του λαού. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Τα οράματα του Νοέμβρη 1973 είναι και σήμερα, Νοέμβριος 2023, επίκαιρα. Οι χαφιέδες έγιναν μικροτσίπ. Ο συνδικαλισμός έγινε… απόλυση!
Ήρωας γίνεσαι μέσα από αγώνες. Γίνεσαι μυρμήγκι. Παλεύεις τους βάρβαρους (κυβερνήσεις, άρθρα, διώξεις, τρομοκρατία, χώροι δουλειάς, σε αποστολές στρατευμάτων, πολεμικό υλικό σε ξένες χώρες…). Γίνεσαι (η χώρα μας) συνεργός σε εγκλήματα.
Η εξουσία του κεφαλαίου, η σιδερένια φτέρνα των λίγων. Η νεολαία μας αντιστέκεται. Πορείες, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Να ένα μικρό Πολυτεχνείο. Ο Φλωρίδης το 2007 ετοίμασε νόμο ενάντια στους μαθητές… Ο εισαγγελεύς Φλωρίδης (2007). «Έξω αι ΗΠΑ. Έξω το ΝΑΤΟ». Τότε… Σήμερα στα τσακίδια εγκληματίες.
Εβδομήντα έξι χρόνια μολύνεται την χώρα μας. Γκάνγκστερ, δολοφόνοι. Ελλάς: Χωροφύλαξ των Βαλκανίων. Φάρος των ΗΠΑ. Οικόπεδο. Αθλιέστερο προτεκτοράτο των δολοφόνων ΗΠΑ. Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή (τραλαλαλα)… Ήταν αντίσταση και πάλη λαϊκή. Δολίως κρύβεται η αλήθεια. Σχολείο. Γονείς. Υποχρέωσή τους να διδάξουν στα παιδιά τους τι ήταν η χούντα. Τι σημαίνει χούντα. Διαβάστε κάνα βιβλίο (έγκριτο) και αφήστε τα… εγώ.
Το Πολυτεχνείο ήταν αντίσταση όλου του λαού μας. Ήταν αγώνας. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, με απειθαρχία. Μπρος για τη γενιά του Πολυτεχνείου. Ζει, ζει. Το Πολυτεχνείο ζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ