ΜΕ ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας, ζητά απάντηση για τους λόγους που το κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος Ιωαννίνων στην Πρέβεζα (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής), παραμένει κλειστό από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.
Όπως τονίζει «δεν λειτουργεί παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί μισθωτής για το σύνολο των κυλικείων των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων να αναγκάζονται, ακόμα και για βασικές ανάγκες, για ένα χρονικό διάστημα από το πρωί έως το απόγευμα, είτε να παίρνουν όσα χρειάζονται από το σπίτι τους, είτε να παραγγέλνουν ακόμα και ευτελούς αξίας προϊόντα (τα οποία θα επιβαρυνθούν από το κόστος μεταφοράς /«ελάχιστη παραγγελία»).

Ιωάννης Σωτηρόπουλος
Το ερώτημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας Ιωάννη Σωτηρόπουλου, ο οποίος απαντά με λόγο έντονα επικριτικό εναντίον του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Τον κατηγορεί ότι «ποτέ δεν βοήθησε το Τμήμα σε όσο χρόνο είμαι πρόεδρος και γνωρίζω καλά…».
Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα: «Ως Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής βεβαιώνω ότι ο κ. Μπάρκας ποτέ δεν βοήθησε το Τμήμα σε όσο χρόνο είμαι Πρόεδρος και γνωρίζω καλά. Συζητήσαμε για τα προβλήματα σε συνάντηση ήδη από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 και, όχι μόνο δεν έκανε τίποτε, αλλά ούτε πήρε μαζί του τα επίσημα έγγραφα που μου ζήτησε να δει και πιστοποιούσαν τα προβλήματα του Τμήματος. Μπορώ να περιγράψω τα προβλήματα αναλυτικά, εάν το επιθυμεί, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα έγγραφα.
Στη συνάντηση τότε, του είχα επισημάνει τα προβλήματα που προέρχονται λόγω του μειωμένου αριθμού φοιτητών. Δεν τον ξαναείδα, δεν συνεργάστηκε, δεν βοήθησε. Οι επιχειρηματίες (τρεις) που ανέλαβαν το κυλικείο διαδοχικά αποχωρούσαν εδώ και μια επταετία και ανέφεραν πάντα τα προβλήματα μη αποδοτικότητας. Ένα Τμήμα μόνο του στην άλλη άκρη της Ηπείρου με σοβαρά προβλήματα συγκοινωνιών, στέγασης και σίτισης των φοιτητών πώς να αποδώσει με τα κριτήρια βιωσιμότητας του κυλικείου;
Το πιο ωραίο: Ο κ. Μπάρκας είναι από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Πρέβεζας – Φιλιππιάδας τις ώρες που εξυπηρετούν τους φοιτητές έχουν καταργηθεί, λόγω κόστους, όπως μου είπε ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Πρέβεζας. Τι έχει κάνει ο κ. Μπάρκας; Τώρα εξυπηρετούνται οι φοιτητές είτε συνταξιδεύοντας με τα αυτοκίνητα των καθηγητών τους είτε με ταξί. τα οποία πληρώνονται με δωρεές από πολίτες. Τα χρήματα τελειώνουν τον Φεβρουάριο και αν τα καταφέρουμε από έρανο μεταξύ των καθηγητών, μέχρι και τον Ιούνιο. Μετά;
Στη συνάντηση της 6ης Δεκεμβρίου 2021 στο μόνο που επέμενε ο κ. Μπάρκας ήταν η κατάργηση της απόφασης της Συνέλευσης των καθηγητών, της Κοσμητείας, μετέπειτα της Συγκ- λήτου και της ΕΘΑΑΕ για μετακίνηση του Τμήματος από την Πρέβεζα στην έδρα της Σχολής στο ακαδημαϊκό campus των Ιωαννίνων. Για πόσο θα επιμένει ακόμα στην κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων, χωρίς να βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων παρά μόνο ακολουθώντας άλλες λογικές; Πρέπει να τα δημοσιεύει πρώτα ο τύπος για να τα δημοσιοποιήσει μετά ο κ. Μπάρκας ή να συνεργάζεται και να λύνει προβλήματα;
Θα τον παρακαλούσα συνεπώς, να μη δημιουργεί προβλήματα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που κοσμεί την Ήπειρο και τιμά τη χώρα με την έντονη εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για κάθε διευκρίνηση στη διάθεσή σας».

Η απάντηση του Κώστα Μπάρκα
Άμεση ήταν η απάντηση του Κώστα Μπάρκα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δεν θα ακολουθήσω τον “γνωστό” στην κοινωνία της Πρέβεζας κ. Σωτηρόπουλο στον φυσικό του χώρο, τον βούρκο. Ο εισηγητής της πρότασης και πρωτοστάτης της μεταφοράς του πανεπιστημιακού τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, να κοιτάζεται στον καθρέφτη όταν θέλει να ρίξει τις ευθύνες που του αναλογούν αλλού, για προβλήματα που θα έπρεπε να λύσει πρώτα ο ίδιος και όχι να δημιουργεί και άλλα.
Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την αλγεινή εντύπωση που άφησε ο “κύριος” αυτός στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας, με αποκλειστικό θέμα την αντίθεση όλων των Πρεβεζάνων στον κίνδυνο μεταφοράς του πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας στα Γιάννενα. Είναι φτηνή, γι’ αυτό και απέλπιδα η προσπάθεια και άχαρος ο ρόλος του να θέλει με αυτόν τον τρόπο και σε βάρος των φοιτητών, που φιλοξενούμε στην Πρέβεζα, να μεταφέρει το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας στα Γιάννενα.
Αυτός είναι, άβουλος και λίγος. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του νομού της Πρέβεζας, όπως μας έταξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως κάνουμε τόσα χρόνια για την παραμονή και ενίσχυση του πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ