Μέρος Α΄

Στο βιβλίο του Νικηφόρου Γρηγ. Κοσσυβάκη «Η ΤΡΙΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» (δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ», ISBN 960- 234-833-Χ) μετά τη σελίδα 419, ο συγγραφέας με τίτλο «ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» εκθέτει διάφορα έγγραφα, επιστολές, πιστοποιητικά και δημοσιεύματα.
Μεταξύ των επιστολών υπάρχουν αρκετές που απευθύνονται στον ίδιο τον συγγραφέα από τον Ναπολέοντα Ζέρβα και φέρουν ημερομηνίες από 20 Φεβρουαρίου 1943 μέχρι 23 Μαϊου 1943. Την εποχή εκείνη ο Νικηφόρος Κοσσυβάκης ήταν ομαδάρχης του ΕΔΕΣ. Οι επιστολές φέρουν χειρόγραφο περιεχόμενο και στο τέλος υπογραφές κάτω από την ένδειξη «Ο Αρχηγός».
Η γραφολογική ανάλυση των υπογραφών αυτών και η συγκριτική αντιπαραβολή μεταξύ τους διαπίστωσε απόλυτη ταυτότητα γενικών και ειδικών γραφολογικών γνωρισμάτων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχουν τεθεί από το χέρι ενός και του αυτού προσώπου. Το αν οι υπογραφές αυτές είχαν τεθεί πράγματι από το χέρι του Ναπολέοντα Ζέρβα έπρεπε να προκύψει από συγκριτική τους αντιπαραβολή με αναμφισβήτητα γνήσιες υπογραφές του ανωτέρω.
Για καλή μου τύχη στη σελίδα 192 του βιβλίου του Βρετανού σαμποτέρ στον Γοργοπόταμο και κατόπιν αρχηγού της Βρετανικής αποστολής στην Ελλάδα Κρις Γουντχάουζ με τίτλο «ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ» που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2020 από τις εκδόσεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» (ISBN 978-960- 484-539-2) εκτίθεται φωτογραφία με έφιππο τον Ναπολέοντα Ζέρβα, στο άνω αριστερό μέρος της οποίας υπάρχει χειρόγραφη αφιέρωση του εικονιζόμενου με ημερομηνία «Ιωάννινα 4.12.44» και κάτω από αυτή γνήσια υπογραφή του. Η υπογραφή αυτή συγκριθείσα γραφολογικά με εκείνες επί των επιστολών του Ζέρβα προς τον ομαδάρχη του ΕΔΕΣ Νικηφόρο Κοσσυβάκη, οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι οι υπογραφές επί των επιστολών έχουν τεθεί από το χέρι του Ναπολέοντα Ζέρβα και είναι γνήσιες.
Αν πάρουμε αυτό ως δεδομένο παρατηρούμε ότι σε αρκετές υπογραφές του Ζέρβα επί των επιστολών καθώς και επί της φωτογραφίας που εκθέτει ο Γουντχάουζ, υπάρχουν σε συγκεκριμένο πάντοτε σημείο τρεις τελείες στιγμές σε σχήμα τριγώνου με την κορυφή του προς τα κάτω. Η τοποθέτηση των τριών τελειών δεν γίνεται τυχαία αλλά έπειτα από συνειδητή επιλογή του υπογράφοντος σε συγκεκριμένη θέση και τριγωνικό σχήμα.
Είναι γνωστό ότι η τοποθέτηση τριών τελειών στιγμών σε συγκεκριμένο πάντοτε σημείο γνήσιων υπογραφών γενικώς σηματοδοτεί μασονική ιδιότητα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση των γνήσιων υπογραφών του Ζέρβα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η ύπαρξη των τριών τελειών στιγμών, διότι η συνήθεια αυτή του υπογράφοντος είναι επαναλαμβανόμενη με τον ίδιο αριθμό τελειών, στον ίδιο πάντοτε χώρο και με το ίδιο σχήμα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που παραθέτω.

*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ