Στις 20 Αυγούστου 2024 ξεκινά το έργο εγκατάστασης φωτιστικών τύπου LED στην πόλη της Άρτας, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του ορίζεται η 20η Φεβρουαρίου του 2026.
Με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027», περιλαμβάνοντας εργασίες εγκατάστασης 265 φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία led προς αντικατάσταση 267 απαρχαιωμένων φωτιστικών σωμάτων σε ιστούς στο ιστορικό κέντρο της πόλης και σε περιβάλλοντες οδούς με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Θα γίνει επίσης αντικατάσταση 151 φωτιστικών σωμάτων αξονικού τύπου.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται: 1) Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων led στις πλατείες Σκουφά, Κιλκίς, Παντοκράτορα, Εθνικής Αντιστάσεως, Μονοπωλίου, Μεταξά, Αγίου Νικολάου, ευρυ- χώριο Φιλελλήνων καθώς και στις οδούς:Κεντρικό πεζόδρομο της οδού Σκουφά, Παντοκράτορος, Αλεξοπούλου, Κουμουνδούρου, Νόρμαν, Ξενοπούλου, Σταματελοπούλου, Κωλέττη, Κασοπίτρας, Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νικολάου, Μανωλάκη, Πριοβόλου, Ψαρρών, Κοσμά Αιτωλού, Καραϊσκάκη, Κα- ραπάνου, Μάτσου, Κ. Παλαμά και Αγίου Κωνσταντίνου.
2) Προμήθεια φωτιστικών led αξονικού φωτισμού προς αντικατάσταση των υπαρχόντων στις οδούς: Φιλελλήνων, Μακρυγιάννη, Β. Κωνσταντίνου, Αμβρακίας, Τζαβέλλα, Γριμπόβου, Β. Πύρρου, Γκοτζούλα, Κ. Παλαμά, Μανέγα, Σπ. Λάμπρου, Αγίας Σοφίας και Μουργκάνας.
3) Οικοδομικές εργασίες για την αποξήλωση των υφιστάμενων ιστών και την εγκατάσταση των νέων χωρίς παρέμβαση στο υφιστάμενο υπόγειο δίκτυο.
4) Εργασίες ελέγχου του υφιστάμενου δικτύου αξονικού φωτισμού και συγκεκριμένα των πλευρικών σημείων στήριξης ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή και ασφαλής λειτουργία του δικτύου μετά την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών σωμάτων.
5) Προβλέπονται εργασίες για την επαναφορά των οδών στα σημεία παρέμβασης στην αρχική τους κατάσταση (πλακοστρώσεις κλπ).
6) Προβλέπεται, επίσης, η απόκτηση συστήματος τηλεδιαχείρισης προκειμένου να υπάρχει έλεγχος των καταναλώσεων του νέου συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ