ΤΟ υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και περισσότερο βεβαίως με το ελενίτ που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνο, γι’ αυτό ανέλαβε πρωτοβουλία να τις ανακαινίσει, να τις εκσυγχρονίσει αλλά και να τις επεκτείνει, παραδίδοντάς τες στο επιβατικό κοινό ολοκαίνουργιες.
ΠΡΟΣ τούτο ζητά την στήριξη του Δήμου Αρταίων παραθέτοντας αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, με τους εκπροσώπους του να αποφαίνονται ότι έχουν ήδη τις μελέτες στα χέρια τους.
ΑΥΤΟ που ζήτησαν να ξεκαθαριστεί ήταν αν κατά την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης συναινεί ή όχι οι εγκαταστάσεις να παραμείνουν στο ίδιο σημείο με το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία να λέει «ναι».
ΤΗΝ γνωμοδότηση αυτή το υπεραστικό ΚΤΕΛ θεωρεί καίρια διότι θα αποτελέσει «όπλο» στα χέρια του στην διαβούλευση με την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), στην οποία ανήκει η έκταση, η οποία άλλωστε την ζήτησε, ώστε να πάρει τις οριστικές αποφάσεις για την παραχώρηση της έκτασης.
ΔΙΟΤΙ χωρίς να «δέσει» από παντού την υπόθεση για να μπορεί να είναι σίγουρο σε ποιούς σχεδιασμούς περί των εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού να προχωρήσει;
ΣΤΟ Σκοπευτήριο το υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας προσφέρει τις υπηρεσίες του για πάνω από 40 χρόνια και πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής, στην οποία με την διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων δημιουργεί προστιθέμενη αξία.
ΣΤΟ σημείο, άλλωστε, που βρίσκεται δεν παρακωλύει την λειτουργικότητα του ιστού της καθώς διατηρεί αποστάσεις ασφαλείας από κατοικίες, οι ένοικοι των οποίων σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να προβάλουν τις ενστάσεις τους, επί παραδείγματι για όχληση από τους θορύβους, αλλά ούτε και η κίνηση των λεωφορείων δημιουργεί προβλήματα στην πόλη καθώς δίπλα υπάρχει η εθνική οδός.
ΚΑΤΙ τέτοιο δεν συμβαίνει οπότε θέλουμε να πιστεύουμε πως ούτε και οι κάτοικοι έχουν αντίρρηση να παραμείνει εκεί.
ΕΑΝ όλα πάνε κατ’ ευχήν και η διοίκηση έχει στο χαρτοφυλάκιό της όσα ζητούνται ώστε να συνεχίσει ανεμπόδιστα από την συγκεκριμένη θέση η λειτουργία της, τότε θα μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δημιουργώντας έναν χώρο που θα προσθέτει αντί να αφαιρεί και από πλευράς αισθητικής, στην οποία πάντα θα πρέπει να δίδεται σημασία.
ΠΑΡΤΕ για παράδειγμα το ιστορικό υπεραστικό ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, το οποίο από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε, δημιουργήθηκαν ένα σωρό παράπλευρες δραστηριότητες ενισχύοντας οικονομικά την πέριξ περιοχή.
ΟΧΙ μόνο δηλαδή δεν άλλαξε χώρο ύστερα και από απαίτηση των αρχών, φορέων και κατοίκων, αλλά με τις παρεμβάσεις που έγιναν έδωσε νέα ώθηση.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, χρέος και των εδώ αρχών είναι όχι μόνο να συνδράμουν ώστε να λυθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά απευθυνόμενες ακόμα και στην ΕΤΑΔ να ενισχύσουν την προσπάθεια για παραχώρηση της έκτασης το ταχύτερο δυνατόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ