Με ανακοίνωσή του «το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί όλο το λαό της πόλης μας, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κιλκίς για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου».
Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει: «Πενήντα χρόνια μετά τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντι- δικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί σαν αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, την λευτεριά και την πατρίδα τους. Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν για τρεις ημέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία και πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετές για να σταματή- σουν τον λαό. Ο ξεσηκωμός το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο έδωσε ένα σφοδρό χτύπημα στη χούντα και την κλόνισε ανεπανόρθωτα. Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον Νοέμβρη, η χούντα έπεσε!
Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μάς διδάσκει ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού.
Μας δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος, μας δείχνει ότι το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Επίκαιρο είναι επίσης και το σύνθημα “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία” που μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα! Όλοι στην συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κιλκίς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ