Θέση για την απένταξη από την κυβέρνηση του αγωγού ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Βόνιτσας από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και για την κατάργηση 36 πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων τριών στην Ήπειρο (ένα στην Άρτα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παίρνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.
Αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ένα εμβληματικό έργο, η “Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Βόνιτσας”, προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ 24%), με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μόλις… απεντάχθηκε!
Πρόκειται για ένα έργο που θα έλυνε το πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή, που προέβλεπε τη μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Λούρου για την εξυπηρέτηση αστικών κέντρων και οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας και θα εξυπηρετούσε πληθυσμό της τάξης των 145.000 ατόμων για περίοδο 40 ετών. Το έργο ήταν ώριμο, είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημοπρατήθηκε μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και ήταν έτοιμο να περάσει στη φάση της υλοποίησης, καθώς είχε ήδη αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.
Η κυβέρνηση τα ρίχνει στον… Daniel (!) και προφασίζεται την καταστροφή στη Θεσσαλία για την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Παρά τις δεσμεύσεις ότι θα εξευρεθούν από άλλες πηγές πόροι, το διαταύτα είναι ότι το έργο βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα, χωρίς χρηματοδότηση.
Ακόμα, για την κατασκευή του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, τέσσερα χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος αλλά μαθαίνουμε ότι σταματούν οι εργασίες.
Το νοσοκομείο Άρτας “καταρρέει”, με την κατάσταση να είναι απελπιστική λόγω της έλλειψης γιατρών. Εδώ και χρόνια το 1/3 των οργανικών θέσεων είναι κενές, ενώ δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη επικουρικού γιατρού.
Στον δε τομέα της εκπαίδευσης… μόλις προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός φαίνεται να κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο προσχέδιο νομοσχεδίου που επίκειται να τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση, με βάση το οποίο προς οριστική κατάργηση οδεύουν το τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της σχολής Γεωπονίας Άρτας και το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου με έδρα την Άρτα, το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το τμήμα Μετάφρασης Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Ηγουμενίτσας. Αλήθεια, αυτή είναι η ιδέα της κυβέρνησης για την ανάπτυξη; Αυτή είναι η στάση της ΝΔ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και της Ηπείρου;
Αν δεν μπορούν να συμβάλλουν θετικά, τουλάχιστον, ας μην ασχολούνται άλλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ