ΠΕΝΤΕ εκδηλώσεις γραμμάτων και πολιτισμού μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών στην πόλη μας δεν μπορεί παρά να είναι ένας πλούσιος απολογισμός.
Απ’ ότι διαπιστώθηκε και οι πέντε αγκαλιάστηκαν από τους Αρτινούς πολίτες, ενώ παράλληλα παρουσίασαν πολύ μεγάλο ενδια- φέρον με πιο ξεχωριστή βέβαια αυτή για τα 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάνης που διοργάνωσαν η Εταιρεία Ελληνικών Θεμάτων, ο Δήμος Αρταίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος.
Προηγήθηκαν, στις 27 Οκτωβρίου η εκδήλωση του «ΣΚΟΥΦΑ» με θέμα «Η Γεννήτρια. Ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση» με την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ του φωτογράφου – κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα. Μια μέρα μετά, από τον ίδιο Σύλλογο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η ομιλία του δικηγόρου – ερευνητή Παναγιώτη Παπάκου με θέμα «Το 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων Άρτας. Ο ξεχασμένος πρωταγωνιστής». Ακολούθησε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η εκδήλωση του Συλλόγου Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου» με θέμα: «Ναυμαχία του Ακτίου 2 Σεπτεμβρίου 31 πΧ» με ομιλητή τον Αρτινό ιστορικό, υποψήφιο διδάκτορα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαο Οικονόμου. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κ. Τσώλη και της Ελένης Β. Μπίκα «Το σημάδι» και «Τότε που η αγάπη μιλούσε με γράμματα. Ηθογραφικά διηγήματα και άλλα…».
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου έγινε η… απογείωση με την εκδήλωση «Η συνθήκη της Λωζάνης, 100 χρόνια μετά» με ομιλητές τον Κωνσταντίνο Φίλη, την Βίκυ Φλέσσα και τον Μανώλη Κωστίδη, στην οποία αρκετά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αναγκάστηκε να φύγει διότι δεν υπήρχε θέση ακόμα και για όρθιους.
Καλύτερη «αποτοξίνωση» από τις διαδοχικές εκλογές (εθνικές και αυτοδιοικητικές) μέσα σε πέντε μήνες νομίζουμε ότι δεν υπάρχει. Χώρια ότι Σύλλογοι και φορείς βγαίνουν μπροστά προκειμένου να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέματα που ενημερώνουν αλλά και διδάσκουν. Κι απ’ ότι γνωρίζουμε έπεται συνέχεια με εξίσου κι ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μείνετε συντονισμένοι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ