«Επικοινωνία» σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού του γραφείου «είχε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ηπείρου ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος σχετικά με τις καλλιέργειες του νομού Άρτας που επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Ο κ. Στύλιος ενημερώθηκε από τους παραγωγούς και τους κατοίκους της περιοχής για την ένταση του φαινομένου και τις συνέπειες που είχε στις καλλιέργειές τους. Ακολούθως ζήτησε αναλυτική πληροφόρηση για τις ενέργειες του ΕΛΓΑ.
Στην απάντηση που έλαβε σημειώθηκε πως ο ΕΛΓΑ ότι δέχθηκε αναγγελίες για ζημιές από έντονη χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού Δήμου Αρταίων και την Δημοτική Ενότητα Αράχθου Δήμου Νικ. Σκουφά για το διάστημα από 26 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου. Επιπλέον, τονίστηκε το γεγονός πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και έχει ξεκινήσει η εκτιμητική διαδικασία σε καλλιέργειες που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής.
Ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ στην επικοινωνία του με τον ΕΛΓΑ Ηπείρου ζήτησε επιπλέον να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη επί τους θέματος ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε απευθείας επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το ίδιο θέμα».
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του, τόνισε: «Είμαι διαρκώς σε ανοιχτή επαφή με τους παραγωγούς της Άρτας και παρακολουθώ κάθε ζήτημα και φαινόμενο που τους αφορά. Όπως είχα τονίσει και από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις και να στηρίζουμε με πράξεις τους παραγωγούς. Σε όλα τα θέματα, από το κόστος παραγωγής και τις τιμές των προϊόντων, μέχρι την προστασία των καλλιεργειών τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είμαστε δίπλα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ