ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι εργασίες για την παράδοση στην κυκλοφορία της Αμβρακίας οδού σε όλο το μήκος της έως τέλος του έτους, κάτι που από τη μια αποτελεί συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας και από την άλλη διότι 31 Δεκεμβρίου 2023 λήγει η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνική εταιρεία δίνει τη μάχη σε τρία μέτωπα. Πρώτον στην περιοχή Δρυμού όπου κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα που αξιολογούνται από την αρχαιολογία. Δεύτερον, σε σημείο στο οποίο καταγράφηκαν προβλήματα κατολισθήσεων. Τρίτον, στο βόρειο άκρο όπου η οδός πρόκειται να συνδεθεί με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας.
Το συνολικό μήκος της Αμβρακίας οδού είναι 48,5 χιλιόμετρα και θα λειτουργεί, όπως έχει λεχθεί, ως κάθετος άξονας προς την Ιόνια οδό. Για πρώτη φορά το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2010 σε τρία διαφορετικά τμήματα. Ορισμένα από αυτά είχαν παραδοθεί το 2019, όμως χρειάστηκε να γίνει επαναδημοπράτηση σε διάφορα σημεία για να προσλάβει τον χαρακτηρισμό ως «έργο σκούπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ