Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μουσικό Σχολείο Άρτας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα την οδική ασφάλεια.
Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2022 – 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της α’ γυμνασίου, πήραν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό με τίτλο: «Οδική ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Σε σχετική ανακοίνωση Τύπου αναφέρεται: «Η συμμετοχή του σχολείου μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση παρουσιάζοντας μια μικρή ταινία δύο λεπτών με θέμα τον εξοπλισμό ασφάλειας του αναβάτη μοτοσικλέτας με τίτλο: “Στη μοτοσικλέτα φοράμε πάντα κράνος”. Η ιδέα έχει να κάνει με την παρουσίαση ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ για ένα ατύχημα, όπου ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξαν θύματα, λόγω του ότι ο αναβάτης που ενεπλάκη στο συμβάν ήταν προστατευμένος. Το κράνος έσωσε τη ζωή του. Η ταινία γυρίστηκε στα studio του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv και γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε τον κ. Μπάμπη Τσώλη και τον κ. Ηλία Γκανιάτσα για την παραχώρηση του χώρου και την πολύτιμη βοήθειά τους.
Από αύριο Πέμπτη 9 έως το Σάββατο 11 Νοεμβρίου τα δύο τμήματα της τάξης που βραβεύτηκε θα ταξιδέψουν στην Αθήνα σε τριή- μερη εκπαιδευτική εκδρομή, ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου και θα συμμετέχουν στην τελετή βράβευσης με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα. Η δράση θα υλοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το πρωί, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Σκοπός της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών μας καθώς και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα την σημασία της τήρησης των κανόνων του ΚΟΚ και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατα- νοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Παναγιώτης Γιαννούτσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ