ΓΙΑ όσους θεωρούν τα χρόνια εμπόδιο στην ανάμειξη επί των δημοσίων υποθέσεων από θέση πρώτης γραμμής, θα τους διαψεύσει ο Ξενοφών Βεργίνης (φωτο), ο οποίος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αναδείχθηκε δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.
Στα 84 έτη του αποφάσισε να διεκδικήσει την ιδιότητα του πρώτου πολίτη της Λευκάδας και τα κατάφερε. Λαμβάνοντας ποσοστό 48,87% νίκησε το νυν δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό που έλαβε ποσοστό 28,47% και μέχρι ένα χρόνο πριν πιάσει τα 90 καλείται να δικαιώσει όσους τον επέλεξαν δια της ψήφου του.
Ο Ξενοφών Βεργίνης δεν είναι άγνωστος στους Ηπειρώτες και κυρίως βέβαια στους κτηνοτρόφους, διότι ως υποδιοικητής της πάλαι ποτέ ΑΤΕ κατά την περίοδο 1991-1993, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε διατελέσει πρόεδρος ΔΣ της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθότι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας ήταν μέτοχος, από την οποία ορίζονταν και ο πρόεδρος.
Στην Άρτα διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον επί σειρά ετών αείμνηστο πρόεδρο της τότε ΕΑΣΑΦ Κώστα Καζναφέρη, που ήταν μέλος ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗ ως εκπρόσωπος συνεταιρισμού. Ο ίδιος το 2004 εξελέγη βουλευτής Λευκάδας με τη ΝΔ, ενώ την περίοδο 2013-2015 ήταν διοικητής του ΟΓΑ.
Ως υποψήφιος δήμαρχος κατήλθε για πρώτη φορά και εκλέχθηκε. Το λέει… η περδικούλα του. Κατά τα άλλα ποιος είπε πως εκτός από τον έρωτα και… αυτοδιοίκηση χρόνια δεν κοιτά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ