Με συμμετοχή περισσότερων από 300 φοιτητές, καθηγητές, εξωτερικούς συνεργάτες, εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για το Πρότυπο Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ).
Σε ανακοίνωση Τύπου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του οποίου κοσμήτορας είναι ο Ευριπίδης Γλαβάς, τονίζεται: «Στην ημερίδα αρχικά παρουσιάστηκαν σύγχρονες έρευνες και εφαρμογές που υλοποιήθηκαν από τα μέλη του ΚΕΕ-ΠΗ όπως και δράσεις με τεχνολογικά επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων από την αρχή δημιουργίας του Κέντρου.
Οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία μέσα από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τον σύγχρονο εξοπλισμό του Κέντρου, το οποίο και επισκέφ- θηκαν, να δοκιμάσουν και να εμβυθιστούν σε εφαρμογές Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας.
Στο τέλος της ημερίδας ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Ευριπίδης Γλαβάς και αναπληρωτής, επιστημονικά υπεύθυνος, Αλέξανδρος Τζάλλας, παρουσίασαν στους επισκέπτες τις δυσκολίες και τις προσπάθειες που έγιναν για να υλοποιηθεί το Κέντρο, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι συνεργασίες και δράσεις που έγιναν στην διάρκεια λειτουργίας του ΚΕΕΠΗ.
Στο Epirus XRCenter, δημιουργήσαμε ένα χώρο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και η φαντασία γίνεται τρισδιάστατη. Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τον κόσμο της Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας με ρομποτικούς βραχίονες, εξελιγμένες συσκευές ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, απτική ανάδραση, 3D scanner και 3D printer. Πρό- κειται για μια μοναδική ευκαιρία στο να δοκιμάσετε τις τελευταίες επιτεύξεις στον χώρο της τεχνολογίας και να εμπλακείτε σε πρωτοποριακά εγχειρήματα.
Ελάτε να ανακαλύψετε το μέλλον της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης. Σας προσκαλούμε σε έναν κόσμο που προχωρά πέρα από τα όρια της πραγματικότητας και σας προσφέρει μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Ελάτε στο Epirus XRCenter και ζήστε το μέλλον σήμερα! Επισκεφτείτε μας στο xrcenter.gr και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να ζήσετε και εσείς την απόλυτη εμπειρία!
Το Κέντρο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης “Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας” και του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με τηn συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ