ΓΝΩΡΙΣΕ την Άρτα από κοντά και τον γνωρίσαμε όλοι οι Αρτινοί δια ζώσης, αισθανόμενοι ένα δέος για τον υπέροχο αυτό άνθρωπο αλλά και για τον διακεκριμένο επιστήμονα που άφησε εποχή στον τομέα της αστροφυσικής.
Ο λόγος για τον Γιώργο Γραμματικάκη που… ταξιδεύει στο υπερπέραν «Αναζητώντας τη Βερενίκη» (τίτλος της σειράς στην ΕΡΤ που παρουσίαζε ο ίδιος), αλλά και την… «εξωγήινη ζωή: Μύθοι και πραγματικότητα» που ήταν ο τίτλος της ομιλίας του στην πόλη μας στις 24 Ιουνίου 2018.
Ήταν τότε που προσκεκλημένος του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος» είχε έρθει στην Άρτα όπου στην εκδήλωση, στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, προσήλθαν για να τον ακούσουν πάνω από 700 άνθρωποι. Αυτό που θυμόμαστε είναι πως καθήλωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο που ήθελε να ακούσει κι άλλα πολλά από τον χαρισματικό επιστήμονα, που μεταξύ άλλων εργάστηκε ως ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο που οι μεταγενέστεροι μπορούν να συνεχίσουν.
Το 2018 όταν είχε έρθει στην Άρτα ήταν συνάμα και ευρωβουλευτής εκλεγείς με το «ΠΟΤΑΜΙ», ενώ παράλληλα διακρίθηκε για το συγγραφικό του έργο. Η Άρτα τον αποχαιρετά και θα τον θυμάται για πάντα, όπως βέβαια όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος της επιστήμης της φυσικής, όλοι όσοι διδάχθηκαν από τον κορυφαίο αυτόν επιστήμονα. Αποτελεί πράγματι απώλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ