ΤΑ σπασμένα των κυβερνήσεων – διαχρονικά – που άφησαν ανοχύρωτη απέναντι σε φυσικές καταστροφές την Θεσσαλία (και πολλές άλλες περιοχές), η οποία βυθίστηκε στο βούρκο από τις πρόσφατες πλημμύρες, φαίνεται ότι τα πληρώνουν δύο νομοί της Ηπείρου, Άρτα και Πρέβεζα, καθώς επίσης Λευκάδα και Βόνιτσα.
ΟΤΑΝ πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Θανάσης Καββαδάς επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας ενημέρωση, μεταξύ άλλων, και για τον αγωγό ύδρευσης της Πρέβεζας, Άρτας, του νομού του και της Βόνιτσας, έμεινε εμβρόντητος όταν άκουσε από τον υπουργό ότι αλλάζουν οι σχεδιασμοί.
ΕΙΠΕ, λοιπόν, ο κ. Σταϊκούρας ότι λόγω των τεράστιων καταστροφών στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία «Daniel» και την ανάγκη ανασυγκρότησης της περιοχής θα γίνει ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΟΥΤΕ λίγο ούτε πολύ το έργο κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού απεντάσσεται από την χρηματοδότηση με 140 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η δήλωσή του προς τον βουλευτή ότι «το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων»;
ΠΟΙΑ είναι αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία και γιατί δεν τα αποσαφήνισε προς τον εκλεγμένο από τον Λευκαδίτικο λαό βουλευτή, μήπως τελικά το έργο παραπέμπεται στις καλένδες;
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ για την απρόβλεπτη τροπή που παίρνουν τα πράγματα ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας και νυν δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δρακονταειδής, προβαίνοντας σε ανάρτηση, στην οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα δηκτικός και συνάμα επικριτικός.
«ΠΡΟΣ γνώσιν, επισημαίνει, η χρηματοδότηση του (δημοπρατημένου) νέου αγωγού ύδρευσης δεν γίνει από τα Ταμείο Ανάκαμψης… Απλώς το επισημαίνω για να μην πουν μερικοί… στο μέλλον ότι… πέφτουν από τα σύννεφα. Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των πολιτικών φορέων της Πρέβεζας για το θέμα, καθώς η ύδρευση της περιοχής ήταν βασισμένη σ’ αυτή τη χρηματοδότηση».
ΓΙΑ «κυβερνητικό φιάσκο» και για «έργο που πρακτικά βρίσκεται πλέον στον “αέρα”» γίνεται λόγος από διάφορα ΜΜΕ της περιοχής, αλλά και μέσω ηλεκτρονικών σάιτ, στα οποία δύσκολα μπορούν κάποιοι να πουν ότι έχουν άδικο.
ΜΑ καλά, πάλι την περιοχή μας βρήκαν να μετατρέψουν σε εξιλαστήριο θύμα, από πουθενά αλλού δεν μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα για να «ανασυγκροτήσουν την Θεσσαλία» και εν πάση περιπτώσει γιατί ο κ. Σταϊκούρας δεν ψάχνει για την πολύπαθη αυτή Περιφέρεια τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και παίρνει από τα ήδη εγκεκριμένα ποσά για τέσσερις νομούς και μάλιστα για ένα έργο ζωής, δηλαδή την ύδρευση ενός πληθυσμού 145.000 κατοίκων;
ΛΟΙΠΟΝ, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι μάς βρίσκουν μπόσικους, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί κάθε φορά αυτό το ρίξιμο, οπότε δεν είναι υπερβολή όταν χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός.
ΟΤΑΝ η πολιτική εκπροσώπηση εμφανίζεται αδύναμη να αντισταθεί σε όσα μάς στερούν, ακόμα και το νερό, το λόγο έχει πλέον ο λαός για να σταματήσει επιτέλους αυτό το γαϊτανάκι του εμπαιγμού και της κοροϊδίας, φτάνει πια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ