ΔΕΝ πέρασαν ανώδυνα τα μαύρα σύννεφα το προηγούμενο διάστημα από την Άρτα. Το χαλάζι που έπεσε έπληξε αρκετά χωριά της πεδιάδας προκαλώντας ζημιές σε ακτινίδια, εσπεριδοειδή και ελιές.
Επίκεντρο της χαλαζόπτωσης, μάς αναφέρεται από επίσημες πηγές, ήταν τα χωριά Βίγλα και Πολύδροσο και σε ορισμένα πέριξ αυτών όπως Ράχη, Ανέζα, Καλογερικό. Ενώ αυτά συνέβησαν από 26 Οκτωβρίου και κάποιες ημέρες αργότερα, χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε επίσης 1 και 2 Νοεμβρίου πλήττοντας τα ίδια προϊόντα σε Νεοχώρι, Κομμένο και εξετάζονται περιπτώσεις και σε άλλα χωριά.
Από τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων ο συμπατριώτης μας προϊστάμενος Γιάννης Παπαγιάννης, μας ενημερώνει ότι έγιναν αναγγελίες ζημιών και ταυτόχρονα υποβολή δηλώσεων ζημιάς από παραγωγούς. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθούν στα χωριά που επλήγησαν μετά από δέκα ημέρες περίπου.
Για δες καιρό που διάλεξε να πέσει! Την ώρα δηλαδή που η συγκομιδή των ακτινιδίων και ελιάς βρίσκεται στο απόγειό της, λίγο πριν την συλλογή των μανταρινιών και κοντά στην εποχή που αρχίζουν και κόβονται τα πορτοκάλια. Και πότε; Φέτος που και ζήτηση υπάρχει και οι τιμές είναι καλές.
Α ρε αγροτιά… «Με παίζεις στη ρουλέτα και με χάνεις…» που λέει και ο Άλκης Αλκαίος στους στίχους του γνωστού τραγουδιού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ