«Με μεγάλη επιτυχία», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Επιμελητηρίου Άρτας, «πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 30 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου “Διώνη” δύο προγραμματισμένες ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων της Άρτας».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για τα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα του Αμβρακικού, όσο και για την μοναδικότητα του σπάνιου υγροβιότοπου, πραγματοποιώντας με την βοήθεια των ομιλητών μια ιστορική αναδρομή και ένα ταξίδι στον κόσμο και την βιοποικιλότητα του Αμβρακικού κόλπου.
Εναρκτήριο χαιρετισμό στην πρώτη ημερίδα απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νο- μού τονίζοντας την ανάγκη να γνωρίζουν πρώτα οι νέοι τα προϊόντα του Αμβρακικού, ενώ παράλληλα έκανε ανα- φορά στην άριστη ποιότητα, στην γεύ- ση και στην υψηλή διατροφική αξία τους καθώς και στην αξία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην δεύτερη ημερίδα παρευρέθηκε η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κλεοπάτρα Βασιλείου, η οποία χαιρέτισε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του προ- γράμματος αλιΑμβρα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην αξία της διατροφικής εκπαίδευσης στα στάδια της παιδικής ζωής και τον ρόλο του σχολείου στην διαμόρφωση μιας ισορροπημένης διατροφής».
«Ανακαλύπτοντας τον Αμβρακικό κόλ- πο και την βιοποικιλότητά του», ήταν το θέμα που ανέπτυξε η βιολόγος του Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Νικολάου, ενώ η Ευαγγελία Γκούβα, μέλος ΕΔΙΠ, Τμήματος Γεωπονίας του ίδιου Πανεπιστημίου ανέπτυξε το θέμα «Άνθρωποι και Αμβρακικός: Μια Ιστορία Ζωής». Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο επιχειρηματίας Ζώης Κολιός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Συνέργειες για την ανάδειξη των αλιευμάτων του Αμβρακικού κόλπου».
Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε γευσιγνωσία με τους μαθητές να απολαμβάνουν μερίδες από τα αλιεύματα Αμβρακικού, μέσα από σύγχρονες συνταγές που αναδεικνύουν τη γεύση, την εμφάνιση και την ποιότητά τους. Οι ημερίδες ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο του προγράμματος «αλιΑμβρα» για την «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού», που υλοποιεί το Επιμελητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ