Με επιτυχία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που υπογράφει η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου, ολοκληρώθηκε η 4η συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+, που συντονίζει η εν λόγω Διεύθυνση με τη συμμετοχή της Ιταλίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Τουρκίας και των Τρικάλων Ελλάδας.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο Ρουμανίας στις 18 και 19 Οκτωβρίου «έγινε μια λεπτομερής παρουσίαση στις δραστηριότητες της προηγούμενης φάσης και δόθηκε ανατροφοδότηση όπου χρειαζόταν. Επιπρόσθετα, δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το ανέβασμα του απαραίτητου υλικού στην πλατφόρμα από κάθε χώρα – εταίρο που συμμετέχει.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα διδακτικά σενάρια που υλοποίησε πιλοτικά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας στα δημοτικά σχολεία της πόλης της Άρτας και καθορίστηκε η πορεία της εκπόνησης των 90 διδακτικών σεναρίων από τους/τις εκπαιδευτικούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Τεχνών Ιασίου όπου εφαρμόζεται η διδακτική προσέγγιση STEM σε συνδυασμό με τις τέχνες. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, επισκέψεις στα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του Ιασίου (Πολυτεχνική σχολή, Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και άλλα ιστορικά μνημεία).
Στη συνάντηση καθορίστηκε η πορεία του έργου έως την επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας στο Siauliai της Λιθουανίας στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2024 και ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες σε περιβάλλον γόνιμου διαλόγου και συνεργατικού πνεύματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ