«Καινοτομία, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση στον 21ο Αιώνα», είναι ο τίτλος του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που εξασφάλισαν και πρόκειται να διοργανώσουν στις 15 και 16 Μαρτίου 2024 Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και τον Δήμο Αρταίων. Χώρος υλοποίησης είναι το Συνεδριακό Κέντρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.
Ανακοίνωση για την διεξαγωγή του συνεδρίου εξέδωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Άρτας, η οποία αναφέρει: «Συνεκτιμώντας τις σύγχρονες προσεγγίσεις όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία, μέσα στην οποία εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία, θέτει τις βάσεις για την καθιέρωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στην ΠΕ Άρτας, με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου αναφορικά με επίκαιρα ζητήματα των καιρών όπως είναι η καινοτομία, η εκπαίδευση, η διά Βίου Μάθηση, ο Ελληνικός πολιτισ- μός, η διοίκηση και η ηγεσία, η ψηφιακή διακυβέρνηση και η πράσινη μετάβαση, η κοινωνία και η πολιτική, ο διεθνισμός και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.
Το συνέδριο απευθύνεται σε: Ερευνητές/τριες και μελετητές/τριες της εκπαίδευσης. Μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό) των ΑΕΙ. Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων της εκπαίδευσης. Στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες). Φίλους της εκπαίδευσης. Εκπροσώπους κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων. Εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Οι βασικοί στόχοι που αποτελούν έναυσμα για την οργάνωση του συνεδρίου εστιάζουν: Στον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στην δημοσιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών θέσεων. Στην παρουσίαση και την ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών στις εκπαιδευτικές βαθμίδες, στο πλαίσιο της τυπικής, άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και της εκπαίδευσης ενηλίκων. Στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του/της εκπαιδευτικού και την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα της εκπαίδευσης και στην καταγραφή και την επανεκτίμηση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής».
Την ανακοίνωση υπογράφει η
διευθύντρια Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης, δρ Κλεοπάτρα Βασιλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ