ΨΗΛΑ και με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου βρέθηκε η Άρτα από πλευράς πληρότητας ξενοδοχείων, ξενώνων και καταλυμάτων, επομένως αυτό που φαίνεται να παγιώνεται είναι ότι πλέον αποτελεί προορισμό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Ξενώνων Άρτας «Άραχθος» Γεωργία Πατέντα (φωτο), μάς ανέφερε ότι η πληρότητα έφτασε στο 90%. Επεξήγησε παράλληλα ότι το ποσοστό αυτό αφορά όχι μόνο τους ξενώνες και τα καταλύματα του νομού αλλά και τα ξενοδοχεία. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι προσφερόμενες κλίνες σ’ όλες τις κατηγορίες ανέρχονται σε 1.500.
Κάτι, επίσης, που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί είναι ότι στα ορεινά του νομού η πληρότητα είναι πιθανό να άγγιξε ακόμα και το 100%. Επομένως, θεωρείται στοιχείο προς αξιοποίηση.
Όσον αφορά τους επισκέπτες στο συγκεκριμένο διάστημα, η Γεωργία Πατέντα επισήμανε ότι προέρχονται κυρίως από την Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης από την Αθήνα, ακόμα και από το εξωτερικό. Κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει και ξανάρχονται, ενώ ένας μεγάλος αριθμός κάνει την επίσκεψή του για πρώτη φορά, με τις εντυπώσεις να είναι θετικές σε πολύ υψηλό ποσοστό.
Όπως κατά καιρούς έχει τονίσει η πρόεδρος του Συλλόγου «Άραχθος», ο νομός Άρτας καταγράφεται στις περιοχές με τα λιγότερα τουριστικά καταλύματα, παροτρύνοντας τους νέους να ασχοληθούν με τουριστικά επαγγέλματα καθότι θεωρεί ότι έχει μέλλον και προοπτική. «Είναι λυπηρό» υπογραμμίζει προς τον «Τ» «να μην υπάρχει σήμερα στον τόπο μας ούτε ένας ξεναγός με αποτέλεσμα η διαχείριση να γίνεται με τρόπο εντελώς ερασιτεχνικό».
Άρα απαιτείται σωστότερη οργάνωση για να μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες στον τουριστικό τομέα. Αργούμε, πολύ αργούμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ