Η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας βγαίνει περισσότερο ενισχυμένη από τις συμπληρωματικές μεταθέσεις αστυνομικών εντός του 2023 μεταξύ των τεσσάρων στην Ήπειρο, μόνο που δεν είναι για πανηγυρισμούς, διότι παράλληλα δημιουργούνται μεγάλα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Στο ήδη υπάρχουν δυναμικό προστίθενται τρεις και με τους έξι με κανονικές μεταθέσεις τον περασμένο Μάιο ανέρχονται σε εννιά. Την ίδια στιγμή, όπως πληροφορούμαστε από αξιόπιστες πηγές, τέλος του έτους αναμένεται να αποχωρήσουν, συμπληρώνοντας το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, επτά αστυνομικοί, οπότε το κέρδος είναι μόνο δύο. Από τους τρεις, δύο μετατίθενται από την Αθήνα και ένας από την Άνδρο, όλοι τους Αρτινοί. Όσο για τις τρεις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου, ήτοι Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ενισχύονται με δύο αστυνομικούς η καθεμιά.
Το θέμα της ενδυνάμωσης απασχολεί έντονα την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, με τον πρόεδρό της Δημήτρη Αποτόρη να σημειώνει προς τον «Τ» ότι διαχρονικά ασκούνται πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Κρίσιμο, εν τω μεταξύ, θεωρείται το επόμενο διάστημα, καθότι, όπως μάς αναφέρει ο πρόεδρος, τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2024, γίνονται οι αξιολογήσεις για τις νέες μεταθέσεις με τις αποφάσεις να υλοποιούνται τον Μάϊο. «Η διατύπωση των αιτημάτων, οι επαφές και οι επικοινωνίες σε συνδικαλιστικό επίπεδο – προσθέτει – εντείνονται καθημερινά ώστε να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα της περαιτέρω ενδυνάμωσης της Αστυνομικής μας Διεύθυνσης και για να το καταφέρουμε θεωρούμε χρήσιμη την ενημέρωση. Άλλωστε δεν λέμε κάτι καινούργιο όταν αναφερόμαστε στον μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας που στα αμέσως προσεχή χρόνια θα οδηγηθούν προς συνταξιοδότηση».
Ε, δεν πρέπει αυτό να απασχολήσει σοβαρά την πολιτική αλλά και την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ; Το αυτονόητο, επομένως, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, όπως βέβαια και άλλες Ενώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ