Μετά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, η οικία του Κώστα Φρόντζου παραδίδεται στην κοινωνία.
Αυτό γίνεται μετά από σαράντα χρόνια που είχε κλείσει τις πόρτες της με στόχο να λειτουργήσει ως μουσείο, ενώ θα φιλοξενεί και εκδηλώσεις. Να σημειωθεί ότι η οικία ανήκει στο Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου (ΙΜΙΑΧ) και ανακαινίσθηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.
Ο καθηγητής Ιστορίας και πρόεδρος του ΙΜΙΑΧ Κωνσταντίνος Πέτσιος στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε, τόνισε ότι η οικία αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου. Η συντήρηση του κτιρίου που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό των Ιωαννίνων, είναι εντυπωσιακή και αντικείμενα πολλών δεκαετιών μπορούν να μεταφέρουν κομμάτια της ιστορίας της πόλης και να ταξιδεύουν τον επισκέπτη.
Ο Κωνσταντίνος Φρόντζος διατέλεσε βουλευτής και δήμαρχος Ιωαννίνων. Ήταν ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής και σφράγισε για δεκαετίες την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ