Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη, αρμόδιο επί θεμάτων Κτηματολογίου, συναντήθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου, ως μέλος τριμελούς αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος του ΔΣ και η γενική διευθύντρια του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Εκ μέρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ετέθησαν διάφορα καίρια ζητήματα, που άπτονται της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, της κτηματογράφησης, της παράτασης διορθώσεως κτηματολογικών εγγραφών, υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων κλπ.
Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα διάφορα θέματα που εθίγησαν, ειδικότερα δε, ως προς το θέμα της ανωτέρω παράτασης, διαφάνηκε μεν η θετική πρόθεσή του, πλην όμως ακόμα δεν έχει δοθεί επίσημη ανακοίνωση. Ειδικότερα, από το Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας τέθηκε το θέμα της πλήρους στελέχωσης του Κτηματολογικού Γραφείου Άρτας, ενόψει και της εντάξεως σε αυτό των περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων Τζουμέρκων (Αγνάντων) και Δροσοπηγής (Βουργαρελίου), καθώς και η αναγκαία μεταφορά της Υπηρεσίας σε νέο κτίριο. Για τα θέματα αυτά, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, που άλλωστε αφορούν και τα περισσότερα Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας, ως προς δε της μεταστέγασης του Κτηματολογικού Γραφείου Άρτας, αυτή θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα σε νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα επί της δημοτικής οδού Μαξίμου Γραικού, όπως διαβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ