Την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγήτρια, Άννα Μπατιστάτου επισκέφθηκε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος.
Σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού του γραφείου σημειώνεται σχετικά: «Στη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην Άρτα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των τμημάτων με επιστημονικούς συνεργάτες και ακαδημαϊκούς υποτρόφους, καθώς και στην προκήρυξη θέσεων μόνιμου ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού. Έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του campus της Άρτας. Ακόμα συζητήθηκε η κατασκευή νέων κτιρίων εστίας και εστιατορίου.
Εστίασαν, επιπλέον, στη σημασία των πανεπιστημιακών τμημάτων της Άρτας για την τοπική ανάπτυξη και έγινε λόγος για την ανάγκη διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Στρατηγικές επιλογές που θα προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές στην Άρτα.
Τέλος, ο κ. Στύλιος και η κ. Μπατιστάτου συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και ειδικά τα τμήματά της Άρτας».
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Έχουμε καλή και στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και την πρύτανη του Πανεπιστημίου. Τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ ενίσχυσε ουσιαστικά τα τμήματα της Άρτας με προσλήψεις 12 μελών ΔΕΠ και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Γεωπονίας και εν- εργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των τμημάτων της Άρτας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε η Άρτα να αποκτήσει τα πανεπιστημιακά τμήματα που της αξίζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ