Ανακοίνωση με αφορμή τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη εξέδωσε η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και στον πολύχρονο αγώνα του να ζει σε μια ελεύθερη πατρίδα.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Απέναντι στην εφαρμοζόμενη εδώ και πολλά χρόνια εξόντωσή του, απέναντι στην σχεδιαζόμενη γενοκτονία στην λωρίδα της Γάζας από το καθεστώς Νετανιάχου, απέναντι στην επιλεκτική “ευαισθησία” και την υποκρισία που ταυτίζει τον αγώνα ενός ολόκληρου λαού, που χρόνια ζει υπό καθεστώς απαρτχάιντ, που χρόνια φυλακίζεται, εκτοπίζεται, βασανίζεται, δολοφονείται, με την τρομοκρατία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό.
Στεκόμαστε ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη για το λαό μας στάση της Ελληνικής κυβέρνησης.
Απαιτούμε: Καμία συμμετοχή – καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή.
“Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, να σκέφτεσαι τους άλλους./ Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν./ Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους./ Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν…” (Μαχμούντ Νταρουίς, εθνικός ποιητής Παλαιστίνης)».