ΟΧΙ μόνο έζησε τον πόλεμο του 1940 αλλά ήταν και ανάμεσα στις θρυλικές γυναίκες της Πίνδου που βρέθηκε στα βουνά στο πλευρό του Ελληνικού Στρατού.
Ο λόγος για την Αθηνά Τσιτσή – Παπαδοπούλου (φωτο αριστερά) που έφυγε την περασμένη βδομάδα από την ζωή σε ηλικία 101 ετών (γεννήθηκε το 1922). Όταν ξέσπασε ο πόλεμος και οι Ιταλοί του Μουσολίνι επιχείρησαν να εισβάλλουν στη χώρα μας, η Αθηνά ήταν μόλις 18 ετών ζώντας στο χωριό της Αχούρια Βαβουρίου Θεσπρωτίας.
Μαζί με άλλες κοπέλες, από την πρώτη ημέρα κήρυξης του πολέμου, κουβαλούσε αγόγγυστα πολεμοφόδια και τρόφιμα στην κορυφή της Πλόκιστας, στην πρώτη γραμμή, όσο κράτησε η μάχη, διότι τα μουλάρια ήταν αδύνατο να ανέβουν εκεί.
Η Γυναίκα της Πίνδου, που μεταπολεμικά δημιούργησε οικογένεια στον Πύργο Ηλείας, τιμήθηκε το 2018 και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προσφορά της (μαζί με τον αείμνηστο εξάδελφό της Βασίλη Παπαδόπουλο) σε συγκινητική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, ύστερα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οπλιτών Ηλείας και του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδεισος».
Το ύστατο χαίρε οι δικοί της άνθρωποι, φίλοι και γνωστοί στην ηρωίδα Αθηνά Τσιτσή – Παπαδοπούλου είπαν την περασμένη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στη νεκρώσιμη ακολουθία στο ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου. Η ταφή της έγινε στα χώματα που γεννήθηκε και υπερασπίστηκε με σθένος, δηλαδή στο χωριό Αχούρια Βαβουρίου Θεσπρωτίας. Και τί σύμπτωση! «Έφυγε» 11 μέρες πριν το μεγάλο «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου μετά από 83 χρόνια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ