ΔΕΝ θα πάει για την επόμενη δημοτική θητεία το κόψιμο της κορδέλας στο παλαιό Δημαρχείο καθώς η δομική του ανακαίνιση και αποκατάστασή του ολοκληρώνεται έως το πέρας του έτους που διανύουμε.
Ως εκ τούτου μαθαίνουμε ότι τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το αμέσως προσεχές διάστημα με τον προϋπολογισμό των εργασιών να ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο που αποτέλεσε δωρεά του ευεργέτη Αλέξανδρου Ζάρρα, στο οποίο στεγάζονταν η οικογένειά του, ενώ από την παραχώρησή του και μετέπειτα συνέδεσε την λειτουργία του με την φιλοξενία επτά δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλίων και υπηρεσιών από το 1960 έως το 2002.
Στόχος της απελθούσης Δημοτικής Αρχής ήταν να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις και παράλληλα να δημιουργηθεί και να λειτουργεί γραφείο του εκάστοτε δημάρχου είτε για την υποδοχή υψηλών προσώπων είτε για τέλεση εκδηλώσεων με αφορμή μεγάλα γεγονότα.
Αν με τη χρήση αυτή θα συμφωνήσει ή όχι η νέα Δημοτική Αρχή είναι κάτι που μένει να το δούμε. Στο προεκλογικό της πρόγραμμα πάντως δεν υπήρχε σχετικά αναφορά. Το μείζον, ωστόσο, είναι ότι το Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης παραδίδεται στον Αρτινό λαό, κάτι που αποτελούσε απαίτηση και όραμα ετών που πλέον γίνεται πραγματικότητα. Οφειλόμενος νομίζουμε ο καλός λόγος στον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη (φωτο) που δικαιωματικά θα βρεθεί μπροστά για να κόψει την κορδέλα.
Β.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ