ΜΑΛΛΟΝ και λίγα ήταν αυτά που σημειώσαμε τις προάλλες για τον φίλο Γιώργο Κολιό, με αφορμή την βράβευση για το επιστημονικό του έργο στο 5ο συνέδριο Φαρμακοεπιδημιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Η διαπίστωση ενισχύεται από ακόμα πιο φρέσκα νέα που μάς έρχονται για τον συμπατριώτη μας Ομότιμο Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που πλέον τα όρια στον περιορισμένο αυτό ακαδημαϊκό χώρο θα τον αδικούσαν. Κι αυτό διότι η επιστημονική του επάρκεια σπάει τα σύνορα και ως εκ τούτου προσλαμβάνει διεθνή χαρακτηριστικά.
Γιατί το λέμε; Το λέμε διότι Γιώργος Κολιός βρέθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα του 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου επιστημονικού και ερευνητική του έργου κατά την διάρκεια του έτους 2022, που δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η λίστα αυτή καταρτίζεται από ομάδα ειδικών του Πανεπιστημίου του Stanford στις ΗΠΑ, υπό τον Καθηγητή John Ioannidis, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά την διάρκεια του περασμένου έτους και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτού για περισσότερους από 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως.
Η λίστα αυτή απαριθμεί επιστήμονες, των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς της επιστήμης και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα αυτή περιλαμβάνει κάθε χρόνο έναν ικανό αριθμό Ελλήνων επιστημόνων, που σταδιοδρομούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Πάρα πολύ ψηλά στο επιστημονικό βάθρο, δηλαδή κοντά στο… χρυσό ο Γιώργος Κολιός, που για την διάκρισή του αυτή, την οποία επάξια κατέκτησε ύστερα από σκληρή δουλειά, μόνο έπαινοι μπορούν να τού απονεμηθούν. Μάς κάνει όλους υπερήφανους. Και φυσικά την Άρτα που ο ίδιος συμβάλλει ώστε να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά στα γράμματα καθώς και μεταξύ του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ