ΓΙΑ παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, συνελήφθησαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα 59χρονη και 64χρονος.
Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλον- τος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που είχε πληροφορίες για γυναίκα που κατέχει παράνομα αρχαιότητες, τις οποίες σκοπεύει να πουλήσει. Εντόπισε την 59χρονη καθώς πράγματι στο σπίτι της βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και εικόνες.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή του 64χρονου στην υπόθεση, ο οποίος συνελήφθη καθώς είχε προγραμματίσει αγοραπωλησία δύο αμφορέων με 48χρονο αλλοδαπό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και αναζητείται. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο οξυπύθμενοι αμφορείς Ρωμαϊκών χρόνων, δύο δίζωνες εικόνες με την Παναγία και Αγίους, τρεις εικόνες με τον Άγιο Γεώργιο, μικρός αμφορέας (πιθανόν Βυζαντινών χρόνων), εφυαλωμένο αγγείο κλειστού τύπου, ασημένιο νόμισμα της Αρχαίας Αθήνας (πιθανόν του 4ου αιώνα πΧ), βαλιτσάκι με δύο ζεύγη ραβδοσκόπων, ηλεκτρονική συσκευή συντονισμού των ραβδοσκόπων και φορτιστή αυτής και συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.
Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες παραδόθηκαν για φύλαξη και εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και στο Βυζαντινό αντίστοιχο της ίδιας πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ