Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών με θέμα τις διασυνοριακές μισθώσεις οχημάτων και την υλοποίηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.
«Δύο ζητήματα» που όπως αναφέρει «επηρεάζουν άμεσα τις μεταφορές, ένα νευραλγικό το- μέα της οικονομίας που αντιπροσωπεύει το 10% του ελληνικού ΑΕΠ με τζίρο 20 δις ευρώ το έτος. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προσφέρει στις Ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις την δυνατότητα να προχωρούν σε διασυνοριακές μισθώσεις οχημάτων. Επιτρέπει, ειδικότερα, τη μίσθωση οχημάτων χωρίς τον οδηγό τους από άλλες χώρες της ΕΕ για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ στις διασυνοριακές συνδέσεις της χώρας, καθώς και προβλέψεις για την απλοποίηση και επίσπευ- ση των διαδικασιών αδειοδότησής τους. Ο κ. Στύλιος επεσήμανε στην ομιλία του πως η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει ένα σχέδιο αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας με έμφαση στη μεταποίηση και τις εξαγωγές. Τομείς που βασίζονται στις αποτελεσματικές, ασφαλείς και ταχείς εμπορικές μεταφορές».
«Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να καταστεί κόμβος διεθνών μεταφορών», σημείωσε ο Γιώργος Στύλιος, προσθέτοντας πως «το Διευρωπαϊκό Δίκτυο συμβάλει καθοριστικά σ’ αυτό τον στόχο.
Κι αυτό διότι πρόκειται για ένα έργο που αφο- ρά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και διασφαλίζει την ταχύτητα και την ασφάλεια των μεταφορών».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής Άρτας υπογράμμισε πως το οικονομικό πρόγραμμά της κυβέρνησης που εμπιστεύεται την αγορά και την επιχειρηματικότητα αποδίδει «μετασχηματίζοντας το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας και καθιστώντας την Ελληνική οικονομία πιο ανθεκτική στις διεθνείς κρίσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ